Maďarsko: Opoziční liberáli reagujú na zákon “Stop Soros” kampaňou “Stop Orbán”

    0
    Americký miliardár a filantrop George Soros (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI predseda uviedol, že vláda návrhom balíka zákonov nazvaným “Stop Soros” začala ďalšiu poburujúcu kampaň, ktorej prvky sú postavené na klamstve, na čo chcú liberáli upozorniť voličov. Kampaňou “Stop Orbán” chcú tiež pripomenúť, že v parlamentných voľbách 8. apríla bude možné zastaviť vládnu stranu Fidesz a premiéra Viktora Orbána.

    Fodor podotkol, že vláda odmieta splniť prerozdelenie 1294 utečencov na základe kvót, pritom ale poskytla azyl 1300 utečencom. “Budeme požadovať, aby sa preverilo, koľkí z cudzincov, ktorí dostali medzinárodnú ochranu, by vyhovovali kritériám kvót Európskej únie,” zdôraznil opozičný politik.

    Vláda balíkom zákonov, ktorého návrh má schvaľovať parlament vo februári, chce dosiahnuť, aby organizácie, ktoré sa zúčastňujú na organizovaní a podpore nelegálnej migrácie a majú zahraničné zdroje financovania, fungovali transparentnejšie.

    Zo zahraničnej finančnej podpory by odvádzali poplatok vo výške 25 percent, pričom tieto získané financie chce vláda použiť na ochranu štátnych hraníc. Návrh ráta aj s vyhosťovaním osôb, ktoré by podporovali a organizovali prisťahovalectvo.

    - Reklama -