Maďari už Západ fakt naštvali: Ukázali no-go zóny s migrantmi a v Londýne, Paríži a Bruseli to vyvolalo alergickú reakciu

    0
    Na budúci mesiac budú Maďari hlasovať v referende o tom, či chcú alebo nechcú, aby ich vláda prijala povinné kvóty na prerozdeľovanie migrantov stanovené Bruselom. Vláda Viktora Orbána, zameraná od začiatku proti migrantom, robí v kampani všetko preto, aby pritiahla ľudí na svoju stranu, čo podľa prieskumov nebude zrejme až taký problém. 
     
    Z nedávneho prieskumu, ktorý robil server Index, vyplýva, že na referende sa plánuje zúčastniť približne 54 % voličov. Viac ako tretina zúčastnených sa prikláňa k odmietnutiu povinných kvót a iba necelých 5 % opýtaných má jasno v tom, že kvóty, naopak, podporí. 
     
    Aby Orbán presadil antiimigračnú politiku svojej vlády, robí skutočne všetko, čo sa dá. Najnovšie rozposlal leták s mapkou Európy, kde boli vyznačené mestá, ktoré majú takzvané no-go zóny. Ide o štvrte s vysokou kriminalitou, ktorú odporcovia migrantov a pravicové zoskupenia po celej Európe dávajú do súvislosti so zvýšeným počtom migrantov. 
     
    O letákoch s no-go zónami sme písali TU

    Odpoveď na maďarskú taktiku 

    Na zozname no-go zón sa v letákoch maďarskej vlády ocitli napríklad Londýn, Berlín, Paríž, Štokholm, Marseille, Kodaň aj Brusel. Podľa denníka Financial Times, ktorý sa odvoláva na zdroj z britského ministerstva zahraničných vecí, už podali diplomati vo Veľkej Británii oficiálny protest proti takémuto postupu maďarskej vlády. 
     
    Ohradiť sa proti praktikám Viktora Orbána nezabudli ani diplomati Švédska, Dánska, Francúzska a Belgicka. Napriek sťažnostiam si maďarský kabinet stojí za svojím názorom. Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó tvrdenia o no-go zónach obhajuje. V rozhovore pre BBC uviedol, že tvrdenia maďarskej vlády sú založené na oficiálnych správach z polície a ďalších bezpečnostných zložiek.
     
    Maďarská vláda pripomína, že masová migrácia viedla v Európe k vlne kriminálnych činov a zvýšila pravdepodobnosť teroristických útokov. Orbánov kabinet navyše operuje aj s tým, že viaceré mestá v západnej Európe majú problémy s udržaním poriadku v takzvaných no-go zónach, ktoré vznikajú zväčša v chudobných štvrtiach, kde bývajú prevažne migranti.

    No-go zóny? Nič také nie je

    Podľa maďarskej vlády je na európskom kontinente viac ako 900 oblastí, v ktorých bezpečnostné zložky nie sú schopné udržať bezpečnosť. Údajne preto, že migranti, ktorí v týchto štvrtiach menovaných miest bývajú, tam vraj vládnu vlastnými zákonmi. „Hodnoty hostiteľskej spoločnosti sa dajú len ťažko udržať,“ tvrdí maďarská vláda. 
     
    Západné krajiny však zmienky o no-go zónach, do ktorých sa neodvažujú vstúpiť ani policajti, počujú len veľmi nerady. Často sa stáva, že existenciu takýchto miest popierajú. „Tento zvláštny koncept no-go zón vo Francúzsku v skutočnosti neexistuje. Zákon Francúzskej republiky je uplatňovaný na celom území Francúzska,“ cituje reakciu jedného z predstaviteľov francúzskej diplomacie portál Breitbart. 
     

     
     
    - Reklama -