Má SaS-ka naviac? Takéto šance dávajú Sulíkovi jeho stranícki kolegovia

    0
    Richard Sulík v centrále SaS (Autor: SITA)

    Richard Sulík je typ človeka a politika, ktorý sa nebojí riskovať a svoje liberálne, občas extrovertné správanie nijako neskrýva. Niekto tvrdí, že by mal dospieť, iní, že takému správaniu by sa možno budúci premiér mal vyhýbať. Ako to vidia jeho kolegovia zo strany? „Potenciál byť lídrom má, len sa bude musieť s tou pozíciou zžiť a oveľa viac sa snažiť a kontroverzie tlmiť než vyvolávať,“ prehlásil na Sulíkovu adresu podpredseda Ľubomír Galko.

    Paradoxne strana sa v určitých témach rozpolcuje, v prvom rade ide o problematiku migračnej krízy. Súlikovo stanovisko je ostré a kritické a na adresu kancelárky Angely Merkelovej sa vyjadril viac než odvážne. Svoje názory prezradil aj v nemeckej televízii ARD, kde prepojil kancelárkinu politiku so smrťou stoviek detí, ktoré zomreli na mori počas cesty do Európy. Jedným zo straníkov, ktorý s predsedovou rétorikou nesúhlasí, je aj Martin Poliačik. „Čo potrebujeme pri téme utečenecov, je vrátiť sa od emócií späť ku konštruktívnemu dialógu. Richard Sulík môže byť toho schopný v momente, keď emócie opadnú,“ vysvetľuje Poliačik.

    Podľa podpredsedu Galka je Sulík väčší tímovejší hráč a snaží sa byť bezkonfliktný. „Aj po nedeľnej povolebnej diskusii išli s Bugárom spolu pekne autom,“ prezradil Galko. Podľa neho Sulíkovi prospela aj práca v europarlamente. „Vďaka tomu je pomerne dobre zorientovaný, má kontakty a Brusel nevníma len z diaľky ako lídri iných strán,“ povedal. O predsedovi SaS informoval denník SME. 

    - Reklama -