Má Čistý deň špinavé vedenie? Klientky podávajú trestné oznámenie. Zastupuje ich bývalý poslanec

    0
    Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook, Plus JEDEN DEŇ)

    „Sex na rozlúčku“ alebo slovné spojenie, „keď budeš dobrá, príde Ježiško“, si verejnosť spája s galantskou polepšovňou Čistý deň. Len pred niekoľkými dňami jej minister práce Ján Richter odmietol odobrať akreditáciu aj napriek odporúčaniam Akreditačnej komisie. Minulý týždeň sa zas dostali na svetlo sveta informácie, že opozičný poslanec mal nemiestnu komunikáciu s jednou z klientok tohto centra.

    S takýmito obvineniami vyrukovala manželka riaditeľa zariadenia Zuzana Tománková Miková. Hovorila pritom o predsedovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi, ktorý nemeškal a krátko po nej zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej zverejnil celú komunikáciu s klientkou centra. Kollár sa obhajoval, že nepoznal jej vek a nič zlé nespravil. Poukázal na to, že Tománková v minulosti pracovala na úrade vlády, a celú kauzu označil za komplot Smeru a mediálneho poradcu premiéra Roberta Fica Erika Tomáša. Viac sme o tom písali TU.

    V kauze teraz nastáva zvrat. Bývalý poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic informoval, že zastupuje bývalú klientku centra (Natáliu, pozn. red.) a súčasnú klientku (Simonu, pozn. red.). Podľa informácií Čas.sk mali klientky požiadať Lipšica o zastupovanie. „Ja som súhlasil, pretože tú kauzu poznám, poznám príbeh veľmi rozsiahlej manipulácie maloletých v zariadení Čistý deň. Poznám to zo svedeckých výpovedí z trestného spisu,“ uviedol.

    Spolu s dievčatami preto podávajú trestné oznámenie za spáchanie trestného činu obmedzovania osobnej slobody, vydieranie, šírenie toxikománie a navádzanie na krivú výpoveď. Oznámenie je podávané na vedenie centra, a teda na manželov Tománkovcov.

    - Reklama -