Ľudia lietali a utekali všade naokolo. Muž blízkovýchodného vzhľadu vrazil autom do ľudí

    0
    Ilustračný obrázok (Autor: TASR)

    Britská stanica BBC uviedla, že do nemocníc v Melbourne previezli zo zraneniami 13 osôb. Niekoľko z nich sa nachádza v kritickom stave vrátane dieťaťa v predškolskom veku, ktoré utrpelo zranenia hlavy.

    Auto “narazilo do množstva chodcov” pri stanici Flinders Street, ktorá je rušným dopravným uzlom v centre mesta. Uviedla to polícia austrálskeho štátu Viktória s tým, že išlo o úmyselný čin. Nateraz sa ale nedá povedať, či išlo o teroristický čin.

    Biele auto SUV značky Suzuki prešlo približne o 16.40 h miestneho času (6.40 h SEČ) na hlavnej križovatke pri stanici na červenú a vo veľkej rýchlosti vrazilo do prechádzajúcich chodcov.

    Svedkovia uviedli, že auto na križovatke úmyselne zrýchlilo a zastavila ho až zábrana na zemi. Podľa jednej výpovede pre rozhlasovú stanicu 3AW “ľudia lietali a utekali všade naokolo” a auto vletelo do križovatky možno až rýchlosťou 80 kilometrov za hodinu.

    V zmiernej oblasti sa v predvianočnom čase nachádzalo množstvo ľudí, ktorí sa ponáhľali na vianočné nákupy.

    Vodiča automobilu, muža “blízkovýchodného vzhľadu”, na mieste premohli a zadržali. Príslušníci polície zadržali aj druhého muža, spolujazdca z auta, dodala stanica Sky News Australia.

    Zábery z miesta činu zobrazujú množstvo zranených a ľudí na zemi. Na mieste zasahujú sanitky.

    Polícia miesto incidentu zaistila a vyzvala ľudí, aby sa zmienenej oblasti vyhli.

    Ako pripomenula agentúra DPA, v januári došlo v Melbourne k podobnému incidentu. Na tom istom mieste vrazil vodič s ukradnutým vozidlom do chodcov, pričom zabil šesť osôb a zranil najmenej 30 ďalších.

    Vodiča Dimitriousa Gargasoulasa v januári tohto roka obžalovali z úmyselného šesťnásobného pokusu o vraždu. Prípad sa ako teroristický čin neposudzuje.

    - Reklama -