Lučanský konšpirátorom: Vysvetlil, ako je možné, že Pellegrini informoval o jeho statuse skôr, ako ho sám vydal

    0
    Milan Lučanský (Autor: facebook.com/policiaslovakiafacebook.com/policiaslovakia)

    “To, že ma politici volajú každý týždeň do brannobezpečnostného výboru, to mi nevadí. Rád vysvetlím, čomu neporozumeli. Ale nazývať nás 'policajnou mafiou', to je už silná káva,“ uviedol okrem iného v statuse, o ktorom sme informovali TU.

    A práve tento facebookový post policajného prezidenta sa niekomu nepáčil (ako sme neskôr zistili, status Lučanského kritizoval Juraj Šeligu zo strany Za ľudí – v závere článku nájdete, čo presne na sociálnej sieti napísal), keďže približne o štyri hodiny neskôr k svojmu predošlému statusu uviedol nový sled myšlienok, v ktorom uvádza, že ani “konšpiračné teórie nezakryjú fakt, že si nenechám skákať po hlave” .

    “Dnes bolo na stránke Policajného zboru na Facebooku zverejnené moje stanovisko v súvislosti s útokmi politikov, ktorým sa nepáčia obvinenia na ich osoby, alebo ich politických kamarátov. Premiér Peter Pellegrini o tomto statuse informoval vo vysielaní TA3, pričom jeho rozhovor bol prednahraný už v sobotu. Ako sa o tom mohol dozvedieť premiér ešte pred zverejnením?,” kladie rečnícku otázku Lučanský a vzápätí situáciu vysvetľuje.

    Veľmi jasne, zrozumiteľne a logicky.

    “V piatok som oznámil ministerke vnútra, že som pripravil svoje stanovisko proti vyjadreniam politikov, ale pre nešťastie v Prešove ho zverejním až cez víkend. Volal som jej hlavne preto, aby v rámci svojej strany Smer oznámila jej poslancom, že si nenechám skákať po hlave v súvislosti s ich spoločnými vyhláseniami voči obvineniu poslanca Roberta Fica. Keď sa o tom na sneme Smeru dozvedel premiér Peter Pellegrini, volali sme spolu a aj jemu som tlmočil môj jasný odkaz,” tvrdí Lučanský.

    Vzápätí bez okolkov priznáva tlaky na svojich ľudí.

    “Posledné dni je polícia pod tlakom nielen vyhlásení poslancov strany Smer, ale aj opozičných politikov a neparlamentných strán. Jeden deň obviníme jedného politika, jeho tábor na nás útočí, druhý tábor sa teší. Druhý deň obviníme iného politika, jeho tábor na nás útočí, druhý tábor sa teší. Môžem už naozaj dôrazne požiadať všetkých politikov, aby nás nechali pracovať, aby som vôbec nemusel pripravovať takéto vyhlásenia? Podľa policajných vyšetrovateľov aj dozorových prokurátorov sa skutky stali a som presvedčený, že nás ešte čaká veľmi zaujímavé predvianočné obdobie. Týmto považujem konšpiračné teórie o mojom prvom vyhlásení za neopodstatnené,” dodáva policajný šéf.

    Na to, že Pellegrini o statuse Lučanského musel vedieť skôr, upozornil Juraj Šeliga (Za ľudí). 

    “Píšem to, aby sa potom nikto nečudoval, že ľudia neveria v nezávislosť polície, keď premiér vie v sobotu večer (predhrávali reláciu v TA3), čo zverejní policajný prezident v nedeľu,” vysvetľoval Šeliga.

    Napriek vysvetleniu, ktoré Lučanský poskytol, Šeliga napísal status v duchu, že sa policajný šéf priznal.

    “Policajný prezident dnes vo svojom statuse priznal, že niekoľko dní vopred členom vlády za Smer avizoval, aký postoj zaujme k politikom, ktorí kritizujú políciu. Pellegrini ho nechtiac prezradil, keď verejne v televízii povedal Lučanského názor skôr, ako to urobil on sám,” uviedol Šeliga.

    Bývalá tvár protestov Za slušné Slovensko svoju reakciu na Lučanského vysvetlenie ukončila rečníckou otázkou: “Toto je nezávislá polícia?” 

     

     

    - Reklama -