Liberáli tvrdia, že súd dal Kočnerovi možnosť ovplyvňovať svedkov

    0
    Marián Kočner (Autor: TASR)

    “U nás je úspechom, aj keď zločinci utečú do Belize a aspoň nepokračujú v trestnej činnosti na Slovensku,” povedal Rajtár.

    Podľa strany SaS je neprijateľné, aby bol prepustený človek, ktorý sa v nedávnej dobe opakovane vyhrážal novinárom. “Rozhodnutie prepustiť Mariana Kočnera len potvrdzujú pochybnosti spoločnosti o fungovaní justície,“ uviedol poslanec NR SR a tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik.

    Podnikateľ Kočner, ako aj bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister Rusko budú stíhaní na slobode. Obidvaja sú obvinení v prípade falšovania zmeniek voči televízii. Rozhodol o tom v sobotu (23.6.) večer sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica.

    “Sudca ŠTS skonštatoval existenciu dôvodného podozrenia spáchania trestnej činnosti oboma obvinenými, ale nezistil žiadne konkrétne skutočnosti odôvodňujúce útekovú, kolúznu, ako aj preventívnu väzbu u oboch obvinených,” potvrdila pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

    Ani jeden z obvinených sa k sobotnému rozhodnutiu súdu nevyjadril. Sťažnosť voči nemu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

    Obvinenia boli voči Kočnerovi a Ruskovi vznesené v prípade falšovania televíznych zmeniek v hodnote 70 miliónov eur.

     

    - Reklama -