Len médiá produkujúce falošné správy a moji nepriatelia chcú, aby som prestal. Trump sa bije za svoje príspevky na sociálnej sieti

    0
    Ilustračná foto. (Autor: TASR, df)

    Trump využíva Twitter na široké spektrum svojich oznamov – od smerovania politiky, cez výzvy adresované členom Kongresu ohľadom hlasovania o rozličných závažných opatreniach, až po kritiku médií. „Je to pre mňa jediný spôsob, akým môžem sprostredkovať pravdu,” vyhlásil Trump s tým, že na Twitteri a ďalších sieťach má 110 miliónov sledovateľov.

    Mnohé z jeho vyjadrení sa stretávajú so súhlasom jeho stúpencov, avšak i niektorí spojenci mu radia, aby isté komentáre vrátane tých, čo sa týkajú prebiehajúceho vyšetrovania údajných ruských kontaktov, prezident zmiernil.

    S príchodom nového šéfa prezidentskej kancelárie Johna Kellyho sa podľa zmienených novín v Bielom dome začína presadzovať lepšia disciplína. Svoj post musel krátko po nastúpení opustiť šéf komunikácie Anthony Scaramucci, ktorý sa v médiách vulgárne vyjadril na adresu Kellyho predchodcu Reincea Priebusa a ďalších členov Trumpovho štábu.

    Kelly zároveň plánuje zoštíhliť zástup zamestnancov Bieleho domu, ktorí sú priamo podriadení Trumpovi. Tvíty samotného prezidenta sa od nástupu bývalého generála Kellyho skultúrnili, uvádza The Washington Post. 

    - Reklama -