Le Penovej odkaz Slovákom: Peugeot je náš. Počkajte, keď vyhrám voľby…

    0
    Automobilky sú jedným z hlavných pilierov slovenskej ekonomiky (Autor: TASR)

    V ohrození sú tisíce slovenských pracovných miest. Francúzska prezidentská kandidátka Marine Le Penová sa zastrája, že v prípade zvolenia do funkcie urobí tvrdé opatrenia smerom k navráteniu priemyselnej výroby naspäť do krajiny.

    Veľmi podobne ako krajne pravicová Le Penová sa počas svojej kampane vyjadroval aj novozvolený prezident USA Donald Trump. Tomu sa napríklad nepozdáva výroba automobilov značky Ford na území Mexika.

    Podobné slová teraz volí aj nekonformná politička. Pokiaľ by sa naozaj stala šéfkou Elyzejského paláca a svoje zámery by aj realizovala do praxe, pre Slovensko by to nebolo dobrou správou.

    „Le Penovej ´ekonomický patriotizmus´ by ovplyvnil aj výrobu automobilky PSA Peugeot Citroën, ktorá vyrába autá neďalekoTrnavy od roku 2006. Fabrika na Slovensku ročne vyrobí viac ako 300-tisíc áut a zamestnáva 3500 ľudí,“ pripomína vo svojom dnešnom článku denník Plus JEDEN DEŇ.

    Prvé kolo francúzskych prezidentských volieb sa bude konať 23. apríla. Prípadné druhé kolo medzi dvomi adeptmi s najvyšším počtom hlasov po prvom kole je na programe 7. mája.

    - Reklama -