Ľavicoví radikáli sú horší ako náckovia. Zmlátiť a zatvoriť. Komentátor sa neveriacky pozerá, čo sa odohráva v Hamburgu

    0
    Prvý deň summitu G20 v Hamburgu. (Autor: Vít Hassan)

    „Summit dvadsiatich najvyspelejších krajín ukázal, že v súčasnosti ubúda sociálnej patológie na pravici a naopak, z ultraľavičiarov sa stáva reálne ohrozenie verejnosti. Takú paseku, akú urobili v Hamburgu anarchisti a ľavicoví radikáli, náckovia jednoducho nezvládnu,“ myslí si Doležal v úvode svojho textu.


    V uliciach Hamburgu sa podľa neho stretli súdruhovia anarchisti, anarchosyndikalisti, marxisti, maoisti, trockisti, guevaristi a ďalší predstavitelia odrody svetovej ultraľavice.

    „Táto násilná ultraľavica je rovnako ako neonacisti pred rokmi identifikovateľná na prvý pohľad. Sú to zakuklenci v čiernom, taktika black block, ktorou je mimoriadne sťažená identifikácia násilníkov cez kamerové systémy. No a títo súdruhovia začali bojovať proti imperializmu – úplne rovnako, ako neonacisti bojovali proti celosvetovému židovskému sprisahaniu a sionizmu vôbec,“ povedal a poukázal na ničenie majetku úplne nevinných občanov, ktorí sa previnili len tým, že ich auto parkovalo anarchistom v ceste. „Tak ho jednoducho zapálili, nech žije Lenin,“ podotkol Doležal. V uliciach Hamburgu totiž demonštranti v rámci protestov zapálili desiatky zaparkovaných áut.

    „A svoju chrabrosť potom utekajúci útočníci potvrdili, keď sa schovali pred políciou v materskej škole, aby deti použili ako živé štíty brániace policajtom použiť proti násilníckym ľavičiarom slzný plyn alebo gumové projektily,“ povedal rozhorčene Doležal.


    V závere sa opýtal, kedy si asi európska spoločnosť uvedomí, že tí mládenci nosiaci tričká s Guevarom sú dnes nebezpečnejší ako už v podstate vymretí náckovia. „Ako dlho budeme tolerovať najrôznejšie obsadzovanie Kliník (sociálne centrum v Prahe, pozn. red.) a úplne verejné vystupovanie celého radu ultraľavých subjektov tváriacich sa, akoby patrili do demokratickej spoločnosti?“ spýtal sa. Násilie zľava sa podľa neho stáva celoeurópskym štandardom. „Bez toho, aby proti tomu ktokoľvek z humanistických intelektuálov cekol. Oni títo slniečkoví intoši s ultraľavicou zvyčajne skryto sympatizujú – a tak ich nebezpečnosť jednoducho nemôžu vidieť,“ uzavrel so slovami, že pre udržanie demokracie je nevyhnutné ľudí ako tých podpaľačov z Hamburgu zmlátiť a zatvoriť.

    Pôvodný text TU.

    - Reklama -