Kým slnko svieti, treba dvíhať kotvy… A Hlina súhlasí s Junckerom

    0
    predseda KDH Alojz Hlina (Autor: ReproFoto: Facebook/Alojz Hlina)

    „Junckerov prejav si zaslúži samostatnú analýzu, ale môžeme povedať, že pred Európou stojí veľa výziev, ktoré musíme naplniť. S jeho záverečnými slovami, že kým svieti slnko, je treba dvíhať kotvy, lebo prídu mraky, možno len súhlasiť,“ povedal Hlina.

    Podľa europoslanca Ivana Štefanca (KDH) je dobré, že Európska komisia sa namiesto budovania nových inštitúcií chce v najbližšom čase sústrediť na pozitívnu agendu, ktorá prinesie konkrétne výsledky pre občanov. „Predseda Juncker uviedol, že hlavnými prioritami na najbližší rok budú budovanie nových obchodných vzťahov, obnova a modernizácia európskeho priemyslu a digitálna agenda. Toto všetko sú oblasti, ktoré prinášajú nové pracovné miesta a zvyšujú komfort občanov,“ uviedol.

    Veľkou výzvou podľa Štefanca bude stieranie rozdielov medzi jednotlivými členskými štátmi, najmä čo sa týka rozdielnej kvality výrobkov. „Tieto praktiky sú na spoločnom trhu neprípustné a som rád, že predseda Juncker to vo svojom prejave nielen zdôraznil, ale Európska komisia už pripravuje aj konkrétne legislatívne kroky. Ako člen Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa budem vývoj v tejto téme pozorne sledovať,“ doplnil.

    - Reklama -