Kydali naňho ostošesť, dnes s ním skladajú vládu. Čo v minulosti povedali na Ficovu adresu jeho súčasní koaliční partneri?

    0
    Béla Bugár a Lucia Žitňanská (Autor: SITA)

    Béla Bugár vedel Fica kritizovať často a jedným z dôvodov bolo nevyšetrenie napadnutia Hedvigy Malinovej, uvádza Denník N. Dôkazy sa podľa Bugára prispôsobovali tomu, čo povedal vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák. Prípadnú spoluprácu so Smerom predseda Mosta-Híd kategoricky odmietal. „Za posledný polrok som 4-krát povedal nie. Jednoznačne hovoríme, že naše predstavy v ekonomike, sociálnej oblasti, v oblasti spravovania štátu sú iné. Neviem si predstaviť, že by sa Smer zmenil,“ odpovedal Bugár na otázku možnej spolupráce so Smerom.

    Radoslav Procházka tiež zvykol premiéra aktívne očierňovať. Podľa Procházku sa Fico správa ku svojim voličom ako k bezprizorným teliatkam, ktorým môže do očí klamať a ani si to nevšimnú. V máji minulého roku zas Procházka v online debate Hospodárskych novín prezradil, že hlavný poštár Slovenskej republiky slúži najmä majiteľom schránkových firiem. Paradoxne teraz očakáva, že sa mu zákaz takýchto firiem podarí presadiť v spoločnej vláde s Robertom Ficom. Procházka sa cez posledné leto tiež nechal počuť, že stratil akýkoľvek rešpekt voči premiérovi.

    Lucia Žitňanská zas poukazovala na korupciu a klientelizmus, spojené so stranou Smer. Smer mal byť spojený so štátom do takej miery, že nebolo možné vyšetrovať podozrenia z korupčného chovania bez toho, aby prišlo k podozreniu z krytia káuz vládnou stranou. Žitňanská tiež kategoricky odmietala koalíciu s SNS, nevedela, že nakoniec s predstaviteľmi tejto strany zasadne v jednej vláde.

    - Reklama -