Kúpená Smerom? Nie je na to dôvod, tvrdí Šimkovičová

    0
    Martina Šimkovičová (Autor: TASR)

    V tom čase nezaradená politička a bývalá členka Kollárovho opozičného hnutia Sme rodina sa vyjadrila na tému LGBTI komunít, respektíve tradičnej rodiny, ako aj k otázke problematiky nadácií financovaných zo  zahraničia, no operujúcich na Slovensku.

    Iný čitateľ so pseudonymom Sebi sa pre zmenu pýtal na to, ako lepšie a spravodlivejšie prerozdeľovať dôchodky tak, aby sa pracujúci ľudia necítili znevýhodnení v porovnaní s dlhodobo nepracujúcimi.

    Medzi otázkami sa našla aj téma hlasovania o rokovacom poriadku, respektíve odkaz na političkino údajné „prebehnutie“ k Smeru a hlasovanie za návrhy zákonov z dielne najpopulárnejšej slovenskej partaje.

    „Hlasujem za každý zákon alebo novelu, ktoré dávajú zmysel. Nehlasujem za zákony, ktoré nie sú vypracované dôsledne a ktoré by znamenali v konečnom dôsledku zaťaženie občana. Za dobré opozičné návrhy, samozrejme, hlasujem,“ vysvetlila Šimkovičová.

    Poriadne ostro sa pustil do „odpadlíčky“ zo Sme rodina aj čitateľ pod pseudonymom Schlager: „Môžete mi vysvetliť, prečo ste kandidovali za relatívne dôveryhodnú pravicovú stranu a prečo teraz hlasujete za socialistické návrhy od smerákov? Dosť veľká zrada, nemyslíte? Kúpili si vás?“ 

    Nad takýmito podozreniami Šimkovičová akurát pokrútila hlavou, pričom zdôraznila, že Smer si nepotrebuje kupovať iných poslancov, keď je ako strana aj tak v parlamente dostatočne početný a silný.

    „Neviem, aký dôvod by mal Smer si nás kupovať, keď koalícia má dosť hlasov aj bez nás. Hlasujeme za každý návrh, ktorý má zmysel. Hlasujeme aj za koaličné, aj za opozičné návrhy, pretože sa riadime naším svedomím a najlepším vedomím,“ zdupľovala.

    Ako ďalej uviedla v inej odpovedi, hlasovala za zmenu rokovacieho poriadku.

    „Som presvedčená, že parlament potrebuje jasné pravidlá správania, pretože niektorí poslanci sa nesprávajú tak, ako by sa na pôde národnej rady patrilo,“ dala Šimkovičová spätnú väzbu čitateľovi.

    Na otázku už spomenutého lepšieho prerozdeľovania dôchodkov sa Šimkovičová vyjadrila skôr diplomaticky. 

    „Rozumiem a viem, že v istých regiónoch Slovenska sú toto skutočné problémy, ktoré našich občanov trápia. Sama by som bola veľmi rada, keby sme našli liekna tento problém našej spoločnosti. Nie vždy sú však radikálne riešenia možné. Táto agenda je veľmi obsiahla a som presvedčená, že keby existovalo jednoduché riešenie, už by bolo aplikované v praxi. Napriek tomu nestrácam nádej, že aj na tento problém nájdeme liek,“ ponúkla svoje stanovisko bývalá známa televízna moderátorka.

    To v otázke tradičnej rodiny, respektíve LGBTI komunít,  je nezaradená poslankyňa oveľa priamočiarejšia. Na otázku čitateľky Antónie, prečo ide viac peňazí zo štátneho rozpočtu na propagáciu LGBTI komunity ako na propagáciu rodiny, odpovedala jasne.

    „Moje postoje voči agende LGBTI sú všeobecne známe. Nesúhlasím s propagáciou ani s vynakladaním našich finančných prostriedkov na túto vec, finančných prostriedkov, ktoré tak veľmi chýbajú v toľkých dôležitých sférach nášho života… Vždy budem podporovať tradičnú rodinu,“ nechala sa počuť Šimkovičová.

    Takisto verejne známe sú Šimkovičovej tvrdé názory na islam, ktorý vníma ako ohrozenie európskej civilizácie, respektíve európskych hodnôt.

    „Islamizácia a búranie našich tradičných stereotypov a tradičnej rodiny sú veľké hrozby súčasnosti. Šírenie islamu a nekontrolovateľná islamizácia sú najväčšími problémami dnešnej Európy. O to viac treba dbať na podporu nášho tradičného kresťanského spôsobu života,“ odpovedala na otázku čitateľa Morganna. 

    - Reklama -