Ktorý poslanec? Kotlebovec Binder umieral a záchranárov zaujímalo toto

    0
    Zosnulý poslanec Ondrej Binder za ĽS NS (Autor: SITA)

    Poslanec Binder včera medzi Banskou Štiavnicou a obcou Banská Belá svojím autom narazil do zvodidiel. Pravdepodobne dostal infarkt alebo epileptický záchvat.

    Poslancov kamarát išiel autom od Belianskeho tajchu, keď uvidel, že nejaký muž kladie na cestu výstražný trojuholník. Spomalil a keď prechádzal okolo zakliesnených áut, uvidel na oktávii nápis Ranč Nádej. Vtedy si uvedomil, že v aute sedí jeho priateľ, poslanec Ondrej Binder.

    Denník N informuje, že Binderov kamarát sa pýtal chlapov na mieste, či volali záchranku. Povedali, že áno. Keď sanitka neprichádzala, volal aj on. „Zatelefonoval som na núdzovú linku a kričal som na nich, kde je záchranka. Je tu poslanec a je s ním zle. Potom mi zatelefonovali naspäť a pýtali sa, ktorý poslanec,“ opísal dlhé minúty čakania.

    Prvá sanitka prišla vraj po 20 či 25 minútach, ale len šofér so zdravotnou sestrou, ktorí sa nevedeli dostať do auta, lebo dvere sa nedali otvoriť. „V Štiavnici zrušili záchranku aj interné oddelenie, lekár nemal ako prísť skôr. Polhodinu bol bez pomoci,“ povedal pre Denník N Binderov priateľ.

    O niekoľko minút prišli hasiči, ktorí sa do auta dostali. Poslanca oživovali márne niekoľko desiatok minút.

    - Reklama -