Ktorú krajinu EÚ Donald Trump navštívi ako prvú? Preklínané Poľsko. V Bruseli zúria

    0
    Zástava Poľska (Autor: APL)
    Donald Trump sa chystá na svoju druhú cestu do Európy. Pri svojej prvej ceste vzbudil pozornosť napríklad svojím počínaním na stretnutí politikov krajín G7 na Sicílii.
     
    Až čas ukáže, čím upúta pozornosť šéf Bieleho domu druhýkrát. Už teraz je pritom jasné, že chystá niečo, čo bude proti srsti Bruselu. Chystá sa na cestu do Varšavy.
     
    Poľskí politici sú teraz pritom v EÚ za zlých chlapcov. Analytička Lenka Zlámalová si v komentári pre server Echo24.cz kladie otázku, prečo je dnes vlastne Poľsko v pozícii nehodného chlapca.
     
    Voľba Varšavy vyvoláva medzi európskym establišmentom okázalé pohoršenie. Práve z Poliakov spolu s Maďarmi si teraz establišment robí obľúbené terče a snaží sa im dať lekciu z toho, čo sú tie správne európske hodnoty,“ píše Zlámalová.
     
    Celý text nájdete TU.
     
    Pri Varšave prekáža štýl obsadzovania verejnoprávnych médií a rozhodovanie ústavného súdu. V prvom prípade sa pomery pritom len priblížili tým francúzskym, na ústavnom súde štýl rozhodovania tomu českému,“ pokračuje dáma.
     
    Pod paľbou je pritom teraz celá stredná Európa, pretože nechce prijímať utečencov na základe kvót. Lenže nejde len o utečencov.
     
    Nový francúzsky prezident Emmanuel Macron tlačí na strednú Európu pre príliš lacnú pracovnú silu, ako vníma Čechov, Poliakov, Slovákov aj Maďarov, ktorá podľa jeho názoru poškodzuje Francúzov. A Macron s tým hodlá skoncovať.

    - Reklama -