Kto financuje Islamský štát, kto s ním obchoduje, kto od neho kupuje ropu? Anna Belousovová píše o tom, za koho kope Islamský štát

    0
    Predsedníčka NaS Anna Belousovová (Autor: SITA)

    Video, ktoré sa minulý týždeň objavilo na internete, oznamuje, že militanti z Islamského štátu chcú obsadiť Balkán. Prvou krajinou, ktorá sa má stať cieľom útoku radikálnych islamistov, má byť Srbsko a nasledovať majú ďalšie krajiny, ako Čierna Hora, Bosna a Hercegovina či Macedónsko. Islamský štát má údajne v pláne obsadit aj Chorvátsko, ktoré je obľúbenou dovolenkovou destináciou.

    Video o expanzii Islamského štátu do Európy si môžete v originálnom znení pozrieť TU

    Anna Belousovová vie, kto je za tým

    Islamský štát nemá podľa odborníkov dostatočné kapacity na to, aby sa mohol rozšíriť tak ďaleko od svojich hlavných pozícií v Iraku a Sýrii. Anna Belousovová sa vo svojom blogu na portáli Pravda.sk zamýšľa nad tým, ako si Islamský štát vyberá krajiny, ktoré sa majú stať terčom islamizácie. Podľa zakladateľky strany Národ a Spravodlivosť – naša strana si Islamský štát vyberá také krajiny, ktoré nie úplne súhlasia s politikou USA.

    „Netlačia sa ani do Poľska, Čiech, ani na Ukrajinu. Nie že by som im to želala, ale napr. na Ukrajine, rozvrátenej importom demokracie západného typu, by to mali ľahšie. Alebo o tieto štáty nemajú záujem z iných dôvodov. Oni totiž už sú pod vplyvom jednej svetovej mocnosti – USA,“ píše v blogu Anna Belousovová. 55-ročná politička sa ďalej zamýšľa aj nad tým, komu by prospelo rozvrátenie Európskej únie islamistami a dochádza k záveru, že sú to práve Spojené štáty.

    Islamský štát spôsobil vlnu migrantov

    Podľa Anny Belousovovej sa začiatok vzostupu Islamského štátu v Iraku a Sýrii časovo zhoduje so začiatkom masového prílivu utečencov do Európy. „Iste, tvrdia nám, že utekajú práve pred Islamským štátom. No väčšina, ako sa ukazuje, uteká za lepším životom. Sú to ekonomickí migranti. Tiež je veľmi zaujímavé, že Islamskému štátu sa začalo dariť v krajinách, kde USA so svojimi spojencami vykonali štátny prevrat, priviedli ich do chaosu a k rozvratu a následne odtiaľ stiahli svoje vojenské sily. Doslova uvoľnili miesto Islamskému štátu,“ uzatvára vo svojom blogu Anna Belousovová.

    Celý blog Anny Belousovovej si môžete prečítať TU

    - Reklama -