Krym vraj bude mať zastúpenie v Bruseli

    0
    Krymský polostrov. (Autor: archív)

    Nazarov informoval, že pracovná skupina európskych politikov, odborníkov a verejných činiteľov sa teraz venuje riešeniu organizačných otázok.

    Podľa Nazarova “vzhľadom na nálady, ktoré odnedávna badať vo viacerých európskych štátoch, je otvorenie zastúpenia Krymskej republiky dôležité nielen pre polostrov, ale aj pre Rusko ako také”. Zastúpenie bude mať na území EÚ status oficiálnych lobistov, čo umožní “presadzovať Krymu v Európskej únii oficiálnou cestou”, dodal.

    Denník Izvestija v súvislosti s tvrdením o zmene nálad v EÚ citoval vyhlásenie poslanca belgického parlamentu za nacionalistickú stranu Flámsky záujem Philipa Dewintera, podľa ktorého by otvorenie zastúpenia Krymskej republiky v Bruseli malo “podporovať rozvoj nielen hospodárskych vzťahov s polostrovom, ale aj vzťahy v kultúre a humanitárnej oblasti”. 

    Bývalý predseda vlády rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko Gerhard Dörfler zasa vysvetlil, že organizácia bude evidovaná v “registri transparentnosti EÚ, aby mohla svoju činnosť vykonávať čo najotvorenejšie.

    Jaltské medzinárodné ekonomické fórum sa koná každý rok na Kryme. Organizuje ho krymská vláda a Fond jaltského medzinárodného ekonomického fóra s podporou Kancelárie prezidenta Ruskej federácie.

    - Reklama -