Kotleba sa predviedol ako osoba neschopná riadiť VÚC a pomáhať občanom. Ktorý poslanec ho vyzýva, aby odstúpil?

    0
    Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    „Marian Kotleba svojím konaním dosiahol, že celý samosprávny kraj, a v rámci toho aj najmenej rozvinuté regióny Gemera a Novohradu, nebudú mať prístup k eurofondom na opravu ciest 2. a 3. triedy, sociálne zariadenia, stredné školy, ani na ďalšie rozvojové aktivity,“ vysvetlil pre Simon. Kotleba sa podľa neho predviedol ako osoba neschopná riadiť vyšší územný celok a pomáhať občanom. „Zotrvaním vo funkcii škodí občanom tohto regiónu,“ dodal Simon.

    Poslanec za Most-Híd zároveň vyslovuje nesúhlas so zámerom vlády, aby kompetencie riadiaceho orgánu pre využívanie eurofondov prešli na mesto Banská Bystrica.„Vo vedení mesta Banská Bystrica nie sú zastúpené ďalšie regióny. Fondy Európskej únie sú pre celý región a nielen pre samotné mesto,“ pripomína Simon.

    Kotleba má dlhodobo výhrady k spôsobu, akým sa čerpajú eurofondy. Ešte vo februári tohto roka premiér Robert Fico konštatoval, že Banskobystrický samosprávny kraj môže prísť o kompetencie v oblasti eurofondov, pretože pre nečinnosť predsedu kraja Kotlebu z nich nečerpá zdroje. Vinou Kotlebovej nečinnosti už Banskobystrický kraj podľa predsedu vlády prišiel o niekoľko miliónov eur z eurofondov, ktoré mohol použiť na opravu ciest či domovov sociálnych služieb. BBSK sa tak podľa Fica stáva znevýhodneným v porovnaní s inými krajmi. 

    - Reklama -