Kotleba loví hlasy v rómskych osadách

    0
    Marian Kotleba (Autor: Peter Števkov)

    „Jeden Boh, jeden národ, jedna pravda.“ Predvolebný plagát krajne pravicovej Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) s týmto mottom víta návštevníkov Moldavy nad Bodvou.

    ,,Mesto je po kontroverznej razii v miestnej osade Budulovská spred vyše dvoch rokov rozdelené. Rómovia cítia krivdu, niektorí miestni zase spravodlivosť. Po pátracej akcii ostali desiatky zranených osadníkov,” uvádza server Aktuality.sk.

    Krásnohorské Podhradie. Obec v banskobystrickom kraji, z ktorej si Kotleba  spravil hlavnú tému svojho politického marketingu. Rómov po požiari začal nazývať squattermi, búranie domov zase veľkým upratovaním. „Spolužitie medzi majoritou a rómskou komunitou v Krásnohorskom Podhradí výrazne naštrbil požiar miestneho hradu pred štyrmi rokmi. Viac ako krajná pravica ich však trápia nevysporiadané pozemky pod osadou.

    Jednu z parciel, kde vyše dvadsať rokov stojí nelegálna osada, vlastní aj Kotleba,“ uvádza portál. V osade sa vraj rozšírila fáma, že v neďalekých maštaliach majú ubytovať vyše sto imigrantov. „Rómovia majú strach. Ak by to bola pravda, odmietajú posielať svoje deti do materskej škôlky, ktorá s maštaľami susedí,“ píše server.

    A do tretice obec Sútor. Tá sa preslávila najmä najvyššou volebnou účasťou v parlamentných voľbách v rámci Slovenska. V obci žije prevažná časť rómskej populácie. Pozoruhodnú volebnú účasť vysvetľuje starosta Sútora tým, že populáciu obce tvoria prakticky dve rozsiahle rodiny a miestni majú veľa voľného času. „Priznáva, že niekedy politické strany prinesú niečo na obecný úrad, inokedy do miestnej základnej školy,” uvádza server.

    - Reklama -