Korupcia celej generácie, hovorí Čaputová o Gorile. Budem konať

    0
    Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenskej republiky (Autor: TASR)

    Budem žiadať opatrenia

    “V najbližších dňoch sa preto stretnem s ministerkou vnútra, policajným prezidentom a vedením generálnej prokuratúry a budem im klásť otázky o dôvodoch dnešného stavu. Budem žiadať, aby prijali opatrenia, ktoré bez akýchkoľvek pochybností potvrdia, že všetkým zodpovedným činiteľom ide len a len o očistu justície, o vyšetrenie káuz a potrestanie vinníkov,” hovorí Čaputová.

    Verejnosť je presýtená informáciami o zneužívaní moci

    V najbližších dňoch sa chce prezidentka stretnúť s ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Smer-SD), policajným prezidentom Milanom Lučanským a vedením generálnej prokuratúry a bude im klásť otázky o dôvodoch dnešného stavu, keď sa kauzy vyšetrujú až po ich medializácii.

    Prezidentka uviedla, že tak urobí preto, že je verejnosť presýtená informáciami o zneužívaní moci a naliehavo potrebuje vedieť, aké kroky robí polícia, prokuratúra a súdy.

    Čaputová taktiež pripomenula rozhovor Dobroslava Trnku a Mariana K. a prepisy z Threemy, ktoré majú naznačovať bezprecedentné zneužitie justície. „Viacerí z aktérov týchto prípadov pritom stále zotrvávajú vo svojich funkciách, ktoré predpokladajú nespochybniteľnú osobnú integritu a presvedčenie slúžiť spravodlivosti,“ uviedla prezidentka.

     

    - Reklama -