Končí sa parlamentná pieseň Most-Híd? Komentátor predpovedá Bugárovu politickú budúcnosť. Neveští nič dobré

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    Bugárovu stranu by podľa prieskumu agentúry Polis volilo 5,4 percenta voličov a Daniš v komentári pre Aktuality.sk upozorňuje, že skôr či neskôr sa môže „dostať pod čiaru“. „Koleso, ktoré má bugárovcov udržať nad vodou, sa volá SMK. Dnes je už takmer isté, že Bugár obetuje stranu Most (ako úniu Maďarov a Slovákov). A do najbližších volieb pôjdu Maďari v dvojkoalícii Híd-SMK. Inak by riskovali, že obe skupiny pohoria…,“ poznamenáva komentátor.

    Bugár chcel so SMK zakopať vojnovú sekeru ihneď po marcových voľbách. Tí sa k problematike vyjadrili len nedávno a pripúšťajú rokovanie s Mostom. Daniš podčiarkol fakt, že SMK sa nemá kam ponáhľať a nechce sa kompromitovať spoluprácou s Ficovou koalíciou. Údajne na rozdiel od Bugára nemajú čo stratiť.

    „Ten (Bugár – pozn. redakcie) by pri krachu rokovaní so SMK riskoval, že svoju rekordne dlhú politickú kariéru ukončí v roku 2020 bolestivým volebným trapasom,“ vysvetľuje komentátor. Podľa neho už strana začne postupne upúšťať od svojich cieľov a ideológie „mostu“ medzi národmi. „…príbeh strany Most sa nekončí. Už sa skončil. To, čo ostalo, sa bude volať Híd. A jeho novou vznešenou úlohou bude opäť spájať. Maďarov s Maďarmi,“ dodáva na záver Daniš.

    - Reklama -