Kollár znova zostra voči EÚ. Vedú to hlúpe hlavy z Bruselu, starí páprdovia, ktorí nás len buzerujú, vyhlásil po Brexite

    0
    Boris Kollár, líder hnutia Sme rodina (Autor: SITA)

    Líder Sme rodina Boris Kollár vyjadril k Brexitu jasný postoj. „Ja by som chcel týmto pogratulovať všetkým Angličanom, ktorí prejavili toľko vlastenectva a hrdosti, že sa im podarilo v referende vystúpiť z Európskej únie,“ teší sa s Britmi Kollár. Podľa neho tento krok nebude mať na Anglicko žiadny negatívny dosah, krajina ostane vo voľnom obchode a v rámci Európy bude mať rovnaký štatút ako Švajčiarsko.

    Kollár si myslí, že v Británii nastanú len pozitívne zmeny. „Nebudú im tie hlúpe hlavy z Bruselu diktovať, ako má vyzerať uhorka, ako má vyzerať zakrivený banán, či si majú zobrať imigrantov,“ myslí si poslanec, podľa ktorého ostrovné kráľovstvo Brexitom získa viac slobody.

    „Ja si myslím, že teraz sa veľa zmení,“ povedal Kollár. Podľa jeho slov by si mal teraz každý uvedomiť, že keď bude nezmyselne tlačiť na pílu a „hlúpymi zákonmi“ sa snažiť zatlačiť nás do kúta, nastane podobná situácia ako v Británii aj u nás. Poslanec pripomína, že referendá o vystúpení už avizovali aj ďalšie členské štáty EÚ. „Je veľký tlak na Európsku úniu, aby prehodnotili svoj pohľad na celkovú politiku. Vedú to starí páprdovia a len buzerujú a len nás tlačia do niečoho,“ pustil sa do Bruselu Kollár.

    Európska únia potrebuje reformu

    Politik stále vidí budúcnosť Slovenska v Európe, nepáči sa mu však súčasné smerovanie a spôsob vedenia Európskej únie. „Som presvedčený o tom, že bude musieť nastať určitá rekonštrukcia Európskej únie, lebo takto to nie je dobré, takto sa im to rozsype,“ predpokladá Kollár.

    Hnutie Sme rodina je podľa lídra eurorealistické zoskupenie, ktoré je za to, aby Slovensko v EÚ ostalo, Brusel by však mal viac dbať na základnú myšlienku, vďaka ktorej Únia vznikla. „Voľný pohyb osôb, voľný pohyb tovaru a služieb. Toto by mala byť základná vec, nie buzerovanie,“ hovorí Kollár.

    - Reklama -