Kollár prekvapuje: Po ďalších voľbách chceme ministerstvá!

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)

    Pred poslednými voľbami, ale aj po nich, prišlo Sme rodina s netradičným postojom, že podporí stredopravú pravicovú vládu, ale členom koalície nebude, ministerstvá nechce za svoje hlasy žiada podporu pre svoje základné programové tézy. “Ono by mi to prešlo, keby Andrej Danko (SNS) neurobil dohodu s Robertom Ficom (Smer-SD),” povedal Kollár.

    Na margo výčitiek, že by si v hnutí Sme rodina úspechy koalície privlastňovali, ale od neúspechov či káuz vlády by sa dištancovali, Kollár odvetil, že práve tu je odpoveď na jeho postoj. “Lebo bude kauza. A ja som nešiel do politiky kradnúť. O kauzy ani o ministerstvá nestojím. Ja chcem pomôcť státisícom ľudí zákonmi, ktoré predkladám. Ale nepotrebujem byť minister,” zdôraznil.

    V prípade, že by takáto vláda zlyhala, tak by podľa Kollára zlyhala exekutíva a nie poslanci Sme rodina v parlamente. “Ja som nechcel niesť zodpovednosť za niekoho, kto zlyhá v exekutíve. V takejto koalícii by boli aj ľudia namočení v kauze Gorila. Tak ako im môžem veriť? Ale podporiť som takú vládu chcel, lebo som pravičiar a ľuďom sme sľúbili, že odstavíme Smer-SD,” vysvetlil.

    Po ďalších voľbách však postoj zmení a ako prípadný člen koalície chce na rezorty, ktoré Sme rodina pripadnú, posielať výlučne zdatných ľudí. “Už teraz vám viem povedať, že chceme pribrať ďalších odborníkov do parlamentu a na čelo ministerstiev pôjdu tvrdí odborníci. Napríklad v súčasnosti je výborná voľba minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Je to schopný manažér,” dodal Kollár.

    - Reklama -