Kollár musí ľutovať, že ich mal na kandidátke. Jeho exposlanci podržali Kaliňáka, a keby len to…

    0
    Zľava poslanci Rastislav Holúbek, Martina Šimkovičová a Peter Marček všetci vylúčení z hnutia Sme rodina (Autor: TASR)

    Keď sa naposledy opozícia pokúsila odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka, dvaja zo spomenutej trojice (Marček a Holúbek) hlasovali v rozpore so štandardným postupom opozičných strán pri odvolávaní člena vlády. Nielenže sa nezdržali, ba hlasovali proti návrhu na odvolanie. Šimkovičová bola neprítomná.

    Exkollárovci súhlasili s návrhom predsedu parlamentu Andreja Danka o zmene rokovacieho poriadku, ktorý zvyšok opozície tvrdo odmietal. Podporili ho do 2. čítania. 

    Trojica však vylučuje akékoľvek dohody s koalíciou: „Keď som vstupovala do politiky, povedala som, že pokiaľ budú návrhy, či už z opozície, alebo koalície také, s ktorými budem súhlasiť, nemám problém ich podporiť,“ cituje portál hnonline.sk slová Šimkovičovej.

    V podpore vládnej legislatívy bol na septembrovej schôdzi parlamentu najaktívnejší Holúbek, ktorý hlasoval za až v prípade 24 vládnych návrhoch.

    Politológ Tomáš Koziak pre spomenutý portál vysvetlil, že vládne návrhy sa podporujú z opozičnej strany z dvoch dôvodov. „Buď im z vecnej stránky nie je čo zo strany opozície vytknúť a je uznané, že je dobre, ak sa niečo také schváli. Keď takýto konsenzus nie je, môže to naznačovať, že ide o poslancov, ktorí sa ako opoziční nesprávajú a vnímajú to ako zadné dvierka.“

    Kollár vylúčil Marčeka, Šimkovičovú a Holúbeka zo Sme rodina, lebo sa mu nepozdávala ich poslanecká práca. Vyčítal im, že často hlasovali inak ako zvyšok klubu. Nepáčilo sa mu ani to, že sa nezúčastňovali na práci poslaneckého klubu.

    - Reklama -