Kočnerovi hrozí ďalšie trestné stíhanie, tentoraz pre kauzu Technopol

    0
    Podnikateľ Marián Kočner (Autor: TASR)

    Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry odobral spis týkajúci sa tunelovania majetku spoločnosti Technopol pôvodnému vyšetrovateľovi kauzy Štefanovi Jombíkovi, ktorého disciplinárne stíhajú. Prípad má už nový vyšetrovateľ, informuje Denník N. Potvrdila to NAKA.

    „V súvislosti s odňatím trestnej veci je vedené disciplinárne konanie voči vyšetrovateľovi príslušným nadriadeným, ktoré doposiaľ nebolo ukončené,“ napísalo policajné prezídium. 

    V prípade zatiaľ nebolo vznesené obvinenie, no hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová povedala, že prokurátor sa k tomu vyjadrí v septembri.

    Technopol je jednou z najväčších nevyšetrených káuz v histórii samostatného Slovenska. V súvislosti s ňou boli trestne stíhaní prezidentov syn Michal Kováč mladší aj podnikateľ z tzv. mafiánskych zoznamov Marián Kočner. V dôsledku amnestií Vladimíra Mečiara však kauza nebola nikdy poriadne vyšetrená a jej aktéri dostali milosť.

    Kočner v súčasnosti čelí obvineniu už v dvoch kauzách, kauze Donovaly a  kauze Gatex. Vo svetle nových skutočností je teraz možné, že sa k nim v septembri pridá aj tretie týkajúce sa práve Technopolu.

    - Reklama -