Kočner má na krku ďalšie trestné oznámenie. Jeho kauzy dostávajú stále tí istí vyšetrovatelia, zaznelo z opozície

    0
    Marián Kočner (Autor: Reprofoto, TA3)

    „Podávame trestné oznámenie na Mariána Kočnera. Dôvodom je prípad, na ktorý sme upozorňovali už pred vyše rokom a štvrť, a je to bytovka Five Star Residence, kde je staviteľ Real štúdio K.F.A Bratislava. Vieme, že v prípade Five Star Residence už bol obvinený Ladislav Bašternák, ktorý tam robil prevody bytov. Na druhej strane robil prevody bytov Marián Kočner,“ uviedol Rajtár.

    Podľa jeho slov 17 luxusných bytov previedol za jedno euro. „Tento prípad je presne zaevidovaný v inom súdnom spore, takže je nesporné, že sa tak stalo a že jedno euro bola úhrnná celková kúpno-predajná suma,“ dodal Rajtár.

    Kočner podľa jeho slov argumentuje, že suma bola znížená o tzv. ťarchu na základe pohľadávky jednej schránkovej firmy. „Avšak pre výpočet dane a ďalších vecí je potrebná cena určená zákonom, čo je teda obvyklá trhová cena. Nedá sa takáto cena znížiť o nejakú ťarchu. To nie je zákonom povolené,“ doplnil. Odhadom si tak podľa neho mohol Kočner prilepšiť až o približne 900.000 eur, keďže reálna cena bytov mohla byť okolo päť miliónov eur.

    „Pevne verím, že toto trestné oznámenie neskončí zas v rukách tých istých vyšetrovateľov. Pretože stále sme nedostali odpoveď na naše otázky, ako je možné, že kauzy pána Kočnera dostávajú tí istí vyšetrovatelia. A pýtam sa, čo je to za štát, kde si naši ľudia môžu 'vyberať' svoj štátny aparát,“ uviedla Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA). Ako dodala, dúfa, že toto trestné oznámenie dostane do rúk niekto, ktorého snahou nebude dokázať, že skutok sa nestal.

    - Reklama -