Kňažko je Bašternákov sused. Počiatka som u neho videl xkrát, tvrdí. A Fico? Zamrežovať Bonaparte, kritizuje expolitik

    0
    Milan Kňažko v HN televízii. (Autor: Reprofoto HN televízia)

    Expolitik Milan Kňažko, herec, ale aj sused Ladislava Bašternáka, prezradil svoj názor na stále čerstvú kauzu. V úvode rozhovoru pre HN televíziu upozornil na slová premiéra Roberta Fica, ktorý sľúbil, že ak sa dokáže Bašternákova vina, tak sa z bytu odsťahuje. Dodal, že takýto scenár by mohol nastať len v jednom prípade. „To, aby sa to dokázalo, to by muselo byť nezávislé vyšetrovanie, nezávislá prokuratúra, nezávislá kontrola vôbec. A to, ako vieme, neexistuje,“ vyhlásil na úvod Kňažko.

    Ďalej prezradil, že v roku 2011 premiérovi napísal list, ktorý sa týkal zástavby oblasti v lokalite Slavína. „Namiesto toho, aby sa premiér postavil, keďže robia aj pre ľudí v Smere, ako hlásia na bilbordoch, na stranu tých, ktorým je krivdené a ubližované, on sa tam nasťahuje. To je pľuvanec do tváre naozaj všetkým slušným ľuďom, zákonu a dobrým mravom,“ kritizuje bývalý politik.

    Herec opísal Bašternákovu vilu, ktorá leží v jeho susedstve. „Len pre ilustráciu, je tam 22-percentná povolená zastavanosť a 70-percentná povinná zeleň. Samozrejme, vyrúbal úplne všetko. Zabetónoval kompletne 1 300 m2 a postavil tam niečo, čo treba vidieť a je to ťažké opisovať. To nemá s vilou a ani s rodinným domom nič spoločné,“ hodnotí susedovu stavbu.

    Dodal, že u podnikateľa zazrel aj jednu známu exministerskú tvár. „Len Počiatka som videl na Bašternákovej stavbe xkrát. Myslel som si, že tam robí stavebný dozor, že ho bude nabádať k zákonnosti, ktorú doteraz Bašternák nepoznal,“ povedal herec.

    Kňažko premiérovi na margo apartmánov Bonaparte adresoval poriadne ostrý odkaz. „Táto zbojnícka družina z Bonaparte, ako ich pracovne nazývam, možno mohla zostať tam, kde býva, všetci, len by tam stačilo prirobiť mreže na jednotlivé okná a bolo by to tak, ako to má byť,“ prezradil.

    Milan Kňažko sa pre HN televíziu vyjadril na adresu Bašternákovej kauzy. Zdroj: HN televízia

    - Reklama -