Klaus o voľbách v Česku: Posledných 27 rokov znamená slobodu, suverenitu, prosperitu a znovunájdenie národa. Tieto voľby sú o tom, či ich ubránime

    0
    Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)
    Václav Klaus sa domnieva, že v týchto českých voľbách sa rozhoduje o tom, či sa v nich Česko prihlási k slobode a demokracii, ako ju budovalo posledných 27 rokov, alebo sa od tohto modelu odstrihne. Vzhľadom na to, že po tomto druhom variante volá celý rad politikov, môže naň nakoniec dôjsť, ale podľa Klausa by to bolo zle.
     
    „Aj to druhé sa môže stať, ale bolo by to prejavom zlyhania a zrady nás samých. Bolo by to popretím obrovského úsilia miliónov nás všetkých, bolo by to oddelením sa od nášho národa, postavením sa mimo neho, u niektorých namyslených nad neho, bola by to prehra nás všetkých,“ varuje exprezident.
     
    Klaus zdôrazňuje, že o ceste, ktorú Česko nastúpilo, rozhodovali občania v demokratických voľbách. Zvolilo si politikov, ktorí neskôr robili politické rozhodnutia. Bez toho, aby ich pred tým zvolili, však nič také robiť nemohli. Preto na tejto ceste kráčal celý národ spoločne. V týchto voľbách ide teda o národ a o to, čo si národ v posledných 27 rokoch volil.
     
    „Tým bola sloboda, demokracia, štátna suverenita, znovunájdenie národa a jeho svojbytnosti, zabezpečenie prosperity a národnej spolupatričnosti. O to ide aj v týchto voľbách. Takmer nikto to však nehovorí tak výslovne,“ pokračuje Klaus. 
     
    Tieto hodnoty sú podľa exprezidenta ohrozené otrasmi okolitého sveta, ktoré ovplyvňujú aj Česko. Bohužiaľ, vraj Česko nie je dosť jednotné a tak týmto otrasom, akými bola ekonomická či utečenecká kríza, nedokáže dostatočne dôrazne čeliť.
     
    Bolo to – a to považujem za najvýznamnejšie – sprevádzané už dlhší čas zvonku prichádzajúcim, stále zosilňujúcim sa tlakom na zmenu tradičných kultúrno-civilizačných postojov a hodnôt – útok na rodinu muža a ženy, rodové blúznenie, neskrývaná podpora homosexuality, agresivita zelenej ideológie, zdanlivo žiaduci diktát zdravého životného štýlu. Dnes sa z nášho relevantného okolia, teda z EÚ, NATO a USA, neimportuje stabilita, bezpečnosť, prosperita, demokracia, civilizovanosť, kultúrnosť. Dnes sa odtiaľ importuje obrovský tlak na uniformitu, povinné prijímanie falošného pokrokárstva, opúšťanie tradícií, obyčajov, zvyklostí a vzorcov správania našich predkov, na obdiv aktivít a konanie mediálnych, politických a intelektuálnych kozmopolitných celebrít,“ tvrdí exprezident.
     
    Politici podľa Klausa opäť musia počúvať voličov, ale mnohí z nich to vraj dnes nerobia. Svoju funkciu prostredníkov medzi politikmi a občanmi vraj neplnia ani médiá. Aj preto sa ľuďom podľa Klausa môže zdať, že v týchto voľbách až tak o veľa nejde. Lenže podľa exprezidenta nejde o nič menšie ako o zachovanie slobody, ktorej v EÚ ubúda. Otázkou vraj však je, kedy si to ľudia uvedomia.
     
    Klaus vraj nechce ľuďom hovoriť, koho konkrétne by mali voliť. Odporúča však, aby sa rozhodovali medzi stranami, ktoré chápu dnešnú realitu. Takou stranou podľa Klausa nie je napr. TOP 09, ktorá je proúniová. 
    - Reklama -