Kiska to za reči o mafiánskom štáte poriadne schytal aj od premiéra. Vážme slová, pretože takáto politika smeruje len k jednému… Varoval ho Fico

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)
    Premiér Fico vo svojom komentári nezabudol pripomenúť jeho dlhodobú tému účasti Slovenska v jadre Európskej únie. V tomto smere sa podľa neho „nezaobídeme bez reálnych riešení, ktoré život našich ľudí priblížia ku kvalite života Francúzov alebo Nemcov“. 
     
    Koalícia sa podľa Fica sústredí okrem efektívnejšej spolupráce v súvislosti s blížiacimi sa voľbami do VÚC aj na presadzovanie sociálnych priorít vládneho programu.
     
    Fico sľubuje, že rozhodnutia jeho kabinetu budú mať pozitívne dôsledky na občanov Slovenska. Preto vraj nechápe politiku opozície. „V kontexte nastupujúcich rozhodnutí, ktoré budú mať pozitívny vplyv na život občanov, je pre mňa nepochopiteľná politika opozície, ktorá stojí na filozofii spálenej zeme. Chaos a politické dobrodružstvá so snahou vyvolať predčasné voľby len potvrdzujú, že nie sú alternatívou pre súčasnú koalíciu,“ píše Fico. 
     
    Predseda vlády reagoval aj na slová prezidenta Andreja Kisku, ktorý v súvislosti s jeho nedávnou daňovou kauzou hovoril o používaní mafiánskych praktík v štáte. To považuje Fico za rovnako nebezpečné ako opozičnú politiku. „Za nebezpečné považujem, ak sa jeden z najvyšších ústavných predstaviteľov snaží vysvetliť svoj daňový problém tézou o mafiánskom štáte. Vážme slová, pretože takáto politika a takéto nezodpovedné vyjadrenia smerujú len k jednému: dláždia cestu extrémistom k moci,“ varuje v závere Fico. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -