Kiska to dal najskôr na sedláka, potom na úplného Bašternáka. A ten tragéd je stále ticho. Mlčí, ako by mu hubu zašili, spustil sa na prezidenta opäť hnev smeráka

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Blaha prispel svojou troškou kritiky namierenej proti prezidentovi na sociálnej sieti a nebral si servítku pred ústa. Smerák Kisku prirovnáva k podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi aj českému politikovi Andrejovi Babišovi, ktorý pre podozrenia z finančných machinácií prišiel o kreslo ministra financií. 
     
    „Najskôr sa ukázalo, že si z daňového priznania svojej firmy odrátal svoju kampaň. Na úplného sedláka. Potom sa ukázalo, že jeho firma dokonca žiadala od štátu vratku z daní vo výške takmer 150-tisíc eur, opäť za svoju kampaň. Na úplného Bašternáka,“ píše Blaha o Kiskovi na sociálnej sieti. 
     
    Blaha pripomína aj podozrenie, že 2 milióny eur, ktoré si Andrej Kiska požičal od svojej firmy na prezidentskú kampaň, mu táto istá firma už počas jeho prezidentovania odpustila. „To je z pohľadu verejného funkcionára ,nenáležitá výhoda‘, čo je vlastne len taký formálno-právny eufemizmus pre podozrenie z korupcie a klientelizmu… A ten tragéd je stále ticho,“ pokračuje poslanec. Vo facebookovom statuse Blaha ďalej kritizuje Kisku aj za to, že „nič nevysvetlil, nič nezverejnil“. 

    Kiska, Soros a Babiš

    V druhej polovici Blahovej kritiky voči hlave štátu nechýba ani pripomienka toho, že sa Kiska stretol počas návštevy USA aj s podnikateľom a miliardárom Georgeom Sorosom. O stretnutí, ktoré prezident priznal až po nátlaku verejnosti a médií sme viac písali napríklad TU
     
    „Deň za dňom nové odhalenia, deň za dňom vo väčšej špine. No on na kompletku kašle na Slovákov a radšej si urobil výlet do USA za Sorosom. On si fakt myslí, že to nechá vyhniť alebo čo. Preboha, však to je level Babiš non plus ultra. Ten Babiš sa aspoň postavil pred kamery a zaťal, že ,Sorry jako, co je vám do mých příjmů?‘ Tento náš srandista nie je schopný ani tohto,“ porovnáva Blaha. 
     
    Podľa smeráka je počínanie slovenského prezidenta absurdné a pripomína, že už aj opozícia vyzvala prezidenta, aby svoje počínanie vysvetlil a prípadne sa aj ospravedlnil. V tomto duchu sa vyjadrila napríklad poslankyňa hnutia OĽaNO Veronika Remišová. Jej reakciu sme priniesli TU
     
    „Prosím vás, vysvetlite mi, čo za hrošiu kožu má ten človek? Veď to je obludné! Podozrenia z daňových podvodov, korupcie, klientelizmu – a on mlčí, ako by mu hubu zašili. Toto je nedôstojné prezidenta Slovenskej republiky. Ten človek nemá štipku úcty k Slovensku. Som z neho komplet znechutený. #sorryjakokiska,“ uzatvára Blaha. 
     
     
    - Reklama -