Kiska posiela Kaliňákovi odkaz. Toto sa ministrovi vnútra asi páčiť nebude. Ide o lety

    0
    Prezident Kiska (Autor: prezident.sk)

    Prezident Andrej Kiska odštartoval týždeň pracovným výjazdom do Brezna a Podbrezovej. Práve v stredoslovenskom meste Brezno sa vyjadril aj k minulotýždňovej ostro diskutovanej kauze týkajúcej sa využívania vládneho špeciálu prezidentom na súkromné účely, ktoré v parlamente vyčíslil minister vnútra Robert Kaliňák. Viac sme o tom písali TU.

    Ako informoval Denník N, Kiska povedal: „Tak, ako som na začiatku svojho pôsobenia ako prezident rešpektoval žiadosť ministra vnútra a využíval som vládnu letku, tak teraz opätovne rešpektujem žiadosť ministra vnútra, aby som obmedzil využitie vládnej letky.“ Rovnako dodal, že keby mal Kaliňák dosť odvahy predstúpiť pred ľudí a povedať im, ako táto kauza vznikla, žiaden útok na osobu prezidenta sa konať nemusel.

    „Tak, ako ja rešpektujem žiadosť ministra vnútra, bol by som veľmi rád, keby aj minister vnútra rešpektoval moje žiadosti,” dodal prezident, ktorý napríklad v júni minulého roka prišiel do parlamentu, kde vystúpil a predniesol správu o stave republiky. V rámci svojej reči sa venoval aj najväčšej kauze Slovenska, kauze Bašternák, v súvislosti s ktorou ministra vnútra nepriamo vyzval, aby odstúpil z funkcie. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -