Kiska: Želám si, aby vianočná nálada ostala v našich srdciach po celý rok

    0
    Andrej Kiska navštívil v Spišskej Novej Vsi rodiny v núdzi, zúčastnil sa s nimi na vianočnom obede a odovzdal vianočné darčeky. (Autor: TASR)

    “Zaželal by som všetkým občanom našej krajiny, aby si tieto sviatky skutočne užili v kruhu svojich najbližších, v láske, šťastí, porozumení a aby tá nálada, vianočná nálada, ostala v našich srdciach ideálne po celý budúci rok,” uviedol.

    Ako povedal, doma pravidelne dodržiavajú isté rituály. “Včera sme už ozdobili s deťmi stromček. Bola to hlavne úloha mojej dcéry a syna, ale ja som bol, pravda, veľký pomocník. Kapor je už namočený v mlieku, to je moja úloha, dnes ho spraviť. Manželka už včera navarila úžasnú kapustnicu, spravila zemiakový šalát, takže teraz sa už robia len posledné poriadky. O chvíľku prídem domov, zapojím sa do robenia poriadkov a podvečer sa všetci stretneme,” povedal prezident.

    Večeru začínajú spevom piesne Tichá noc a po prípitku majú oblátky, cesnak, med, kapustnicu, kapra, šalát a koláče.

    Tento rok to budú pre nich prvé Vianoce s päťmesačným synom Martinom. “Budú to prvé jeho Vianoce v živote, ktoré si ešte veľmi neuvedomí, ale viem, že už na budúci rok budeme musieť stromček veľmi chrániť, lebo bude behať,” dodal Kiska.

    - Reklama -