Kedy si už priznáme, že nám rozkazujú hlupáci? Známa advokátka sa pozrela na prítomnosť i budúcnosť Európy

    0
    Vlajka EÚ (Autor: SITA)

    Vo svojom texte sa potom odvoláva na jednu definíciu, ktorá by podľa jej slov mohla poskytnúť odpovede. „Debilita, čiže slabomyseľnosť, je najľahší stupeň oligofrénie. Debil dosahuje v dospelosti zhruba úroveň maximálne 12-ročného dieťaťa. Môže mať ale slušnú pamäť a pri starostlivej výchove môže zostať debilita pomerne skrytá, oznámila s tým, že ide síce o drsnú hyperbolu, ale ako inak vysvetliť stupiditu, ktorej sme posledné mesiace svedkami…

    „Európa si v histórii prešla peklom vojen, a keď už sa tie hrôzy zdali za nami, bojovalo sa náhle na Jadrane. Teda takzvane cez plot. A keď už aj to sa zdá zažehnané a my na juhu už len sem-tam zachytíme pozostatky vo forme fasád so stopami po streľbe, tí ľudia, ktorí sa nazývajú európskymi politikmi, otvoria náruč stredovekým hordám, ktoré sem prišli, aby Európu obsadili. Rozťahujú sa tu, žiadajú, aby sme ich živili, a ešte sa im v mene Alaha či koho klaňali, zahaľovali sa… Skrátka okupanti, navyše s rozumom zodpovedajúcim prostrediu, odkiaľ prišli,“ spomenula Zwyrtek Hamplová. Podľa jej slov až na obrovské výnimky nebudú títo ľudia nikdy pracovať, len brať.

    „A kto to dnes, korektne, nechápe, potom trpí onou v úvode citovanou diagnózou,“ oznámila Hamplová.

    Na záver potom poznamenala, že kedysi bola Európa naša, dnes aby sa človek bál cestovať. „Potulujú sa nám tu tisíce ľudí, o ktorých nevieme nič okrem toho, že sú vychovávaní k tomu, že my sme tí psi, ktorých je nutné vyhladiť. A čo robia európski politici? Bezradne stoja, usmievajú sa do kamier, riešia oslovenie dámy a páni, aby to bolo rodovo vyvážené, sú takí korektní, až sa tou korektnosťou dusia, a čo je horšie, až tou korektnosťou, ktorú ja nazývam onou diagnózou zhora, ohrozujú každého z nás,“ povedala advokátka a rozčúlila sa nad pýchou, narcizmom, nadradenosťou a nevzdelanosťou.

    Dobrá myšlienka nestačí. Chce to k nej múdrych ľudí

    „Európa sa mala prostredníctvom EÚ zjednotiť. Krásna myšlienka sa dnes pretransformovala na diktatúru – vyhráža sa, vydiera sa, prikazuje sa. To nie je Európska únia slobodných krajín, to je Európska únia kolónií, ktorým si opäť osobuje veliť Nemecko,“ spomenula s otázkou, kedy už si priznáme, že nám rozkazujú hlupáci. Ona sama by pritom rada získala svoju starú Európu, kde je žena ženou a muž mužom a predstavitelia netrpia diagnózami spomínaného typu.

    Keby sa dnes malo rozhodovať o tom, či Európu s Bruselom alebo bez neho, tak by sa rozhodla, že bez neho. „Ukázalo sa, že dobrá myšlienka nestačí. Chce to k nej múdrych ľudí, ktorí sa nebudú dusiť pýchou a ohŕňať nos nad nami všetkými. A spoločné rozhodovanie padlo sólo hre Nemecka, až človeku napadlo, kto tu Merkelovú vlastne platí. Takže aj v Európe si niekto myslí (zase!), že je niečo viac? Tak sa začínajú všetky… vojny,“ uzavrela so slovami, že Európa nesmie byť o uhorkách, cigaretách, dotáciách, rodovej pseudovyváženosti, ale o bezpečnom domove.

    Pôvodný text TU.

    - Reklama -