Keď Nemcom budú búchať baraky pod zadkom, naštvú sa a vezmú to šmahom. Otvorená spoveď Češky v Nemecku

    0
    Bohumila Kamenzová (Autor: archív)

    Od nášho posledného rozhovoru nastala v Nemecku výrazná zmena, objavili sa tu atentáty či iné nebezpečné incidenty s imigrantmi. Ten posledný pred pár hodinami v Ansbachu, ktorý spáchal samovražedný atentátnik pôvodom zo Sýrie. Zarážajúce je, že to bol problémový a už pred rokom aj odmietnutý žiadateľ o azyl, napriek tomu v Nemecku zostal. Čo na to hovoríte?

    Hovorím si, ako je to možné? Už rok mal byť preč, a napriek tomu v Nemecku je a urobí niečo také šialené. Je to jednoducho zlá politika. Politici to nezvládajú, precenili svoje sily. Nedokážu kontrolovať, registrovať a evidovať utečencov. Keď nedostane azyl, tak sa niekde schová. A keď ho nenájdu, nemôžu ho odsunúť. Je to beznádejné. Toto sa všetko dalo čakať. Státisíce ľudí neboli registrovaných hneď na začiatku, takže nemáme vôbec potuchy, kto sem prišiel.

    A v tak veľkom množstve ľudí sa dá predpokladať, že sa vyskytne aj niekoľko veľmi problémových jedincov…

    To sa dalo čakať a všetci normálne mysliaci ľudia to tušili a vedeli. Jediní, kto mal klapky na ušiach, očiach a ústach boli “slávni” nemeckí politici.

    Pôvodne sa samovražedný atentátnik chcel odpáliť na hudobnom festivale, kam sa nedostal. To by bol masaker. To aby ste sa báli chodiť na akcie, kde sa zíde viac ľudí…

    Áno. Ale podľa mňa je to chcené a cielené. Aby sa ľudia báli, nikam nechodili, aby mali strach.

    Predtým vraždil mladík pôvodom Iránec v Mníchove. Čo hovoríte na v niektorých médiách zdôrazňovaný fakt, že to bol psychicky narušený jedinec, a nie islamista. Nakoniec, aj v prípade útočníka v Nice sa písalo, že mal psychické problémy a bol to zakomplexovaný jedinec. Čo je, samozrejme, asi pravda, ale nie je to bagatelizovanie podstaty problému?

    Presne tak. Nájde sa akýkoľvek argument, aby nebolo možné povedať tú úplne žalostnú skutočnosť, že sú to moslimovia. Politici, ktorí dovolili, že Nemecko je zaplavené vysídlencami, či už tými slušnými, alebo tými druhými, museli počítať s tým, že s nimi prídu problémy. Islam je náboženstvo, ktoré sa neprispôsobí. Politici zlyhali, otvorili hranice a teraz nevedia, čo s tým. Nikdy však nepripustia, že to nebolo dobre. Budú tvrdiť, že bol psychicky zdeptaný, že mal traumu z toho, že nedostal azyl. Nikto z nich nepovie – áno, to sú ľudia, ktorí k nám prišli a nemali tu čo robiť a my máme teraz problém. Normálny človek aby sa bál vyjsť na ulicu. Keby neprišli utečenci, keby nebola zlá politika, tak toto nemuselo byť. Väčšina normálnych Nemcov si myslí, že by mali byť súčasní nemeckí politici pre to, čo vykonali, súdení za vlastizradu, za zradenie svojich občanov a svojej vlasti.

    V Nemecku prerozdeľujú migrantov podľa kvót, čiže každé mesto ich musí vziať nejaký počet. Neozývajú sa niekde proti tomu miestni?

    Určite. Tu v Sasku je to skoro všade, demonštrácie sú skoro denne v rôznych mestách. Problém je, že sa mnohí ľudia na ne boja chodiť. Ak ale budú pribúdať tieto šialené útoky, je možné, že sa Nemci prebudia aj v západnom Nemecku. Keď im budú búchať baraky pod zadkom.

    Ako to teraz vyzerá s podporou a popularitou kancelárky, podobné excesy jej asi neprospievajú?

    Všade čítam, ako je podporovaná, ako jej Nemci veria. Osobne nepoznám ani jedného takého. Ale to sú médiá, ktoré sú zmasírované určitým smerom.

    Takže médiá sú na strane kancelárky?

    Samozrejme. To je tuhá totalita. Médiá sú ovplyvňované úplne šialene. Je to vyšperkované ku geniálnej dokonalosti.

    Kancelárka Merkelová vyhlásila: Zvládneme to…

    Áno, to povedala. Bob staviteľ (animovaná rozprávka o príbehoch staviteľa Boba – pozn. red.) to hovoril tiež. Je to jej slávna veta, ktorá už azda nemôže vzbudiť ani úsmev.

    Myslíte, že to Nemecko nezvládne?

    To sa nedá zvládnuť. Nikto si ani nedokáže predstaviť, čo nás čaká. Keby som teraz vymenovala, čo sa môže stať, tak si niekto povie – ona je bláznivá. Ale za rok povie, mala pravdu.

    Tak nám to povedzte, čo očakávate?

    Migranti sa neprispôsobia, budú frustrovaní. Niektorým, keď ich sem lákali, povedali, že dostanú domy a autá. Minimum z nich bude pracovať. Ostatní budú robiť problémy. Niektorí sa obrátia na cestu zločinu. Nájdu sa aj magori, ktorí sa budú odpaľovať. Nemecko bude destabilizované. Keď to bude búchať všade možne, normálny Nemec sa tak naštve, že to vezme šmahom. A aj tí slušní cudzinci, čo tu sme, sa s tým zvezieme. Vyhodení budú všetci. Počítam s tým, že môžem byť vhodená do rovnakého vreca ako ostatní. To sa môže stať a podľa mňa sa aj stane. Nemcom trpezlivosť dôjde. Sú dlho pokojní, je ich len strašne málo, ktorí idú protestovať na ulicu. Ale až trpezlivosť pretečie, potom to bude strašne zlé.

    Keď sa priebežne nevypúšťa para, tak to potom môže ísť od extrému k extrému…

    Áno. V Nemecku je cudzincov už strašne veľa. Keď len vezmete mŕtvých v Mníchove a ich národnosti, koľko z nich boli skutoční Nemci? Boli tam Albánci, Turci. To je presne ono. Nemecko aj pred utečeneckou krízou bolo preľudnené cudzincami. A teraz k tomu prišlo veľa ďalších. Keď to buchne, odnesieme si to aj my, slušní cudzinci. Invázia migrantov bude mať nedozerné následky. Nemecko to zvládnuť nemôže. Je veľa teórií, že Merkelová vie, čo robí. Ona je inteligentná, tak hlúpy a zaslepený nemôže byť žiadny politik. Podľa mňa musí aj vidieť, čo nastane.

    Stále jazdíte každý pondelok do Drážďan na demonštrácie Pegidy?

    Už nie, 13. júna už mi nedovolili vystúpiť. Vraj sú moje prejavy príliš dlhé. Pravý dôvod vidím inde. Mala som veľký úspech. Hovorila som bez papiera a ľudia ma milovali. Trebárs včera za mnou prišli ľudia až z Durínska a musela som sa im podpísať. A jazdí za mnou veľká kopa ľudí a hovoria – vy ste nám ukázali, ako sa to má robiť. Niektorí ľudia v organizačnom výbore to nerozdýchali. Šiesteho februára bola na nábreží Labe v Drážďanoch obrovská akcia Pegidy, kde bolo tridsaťtisíc ľudí. Hovorila som ako posledná. Som sebakritická, ale ten deň som mala naozaj veľký úspech. Tých tridsaťtisíc ľudí tam revalo, nakoniec so mnou aj spievali. Skandovali, kričali si o prídavok, moja reč ich priviedla do varu. To sa nikdy nikomu v Pegide nestalo. Nezabudnem na to do konca svojho života. Stála som dojatá na pódiu a pamätám si, ako mi preblesklo hlavou – a toto ti niekto nezabudne. Na moje slová nakoniec došlo.

    - Reklama -