Kažimírovo nečakané priznanie. Väzby na právnika z Bonaparte

    0
    Peter Kažimír (Autor: TASR)

    Poznajú sa, no už roky neboli v kontakte. Navyše ani netušil, že meno jeho bývalého obchodného spoločníka figuruje v kauze Bonaparte. Tak to aspoň tvrdí súčasný minister financií Peter Kažimír pre magazín TREND.

    Reč je o právnikovi Ivanovi Piterkovi, s ktorým Kažimír spoluvlastnil do roku 2011 brniansku firmu Sceptrum. Práve spomínaný Piterka mal spolu s kontroverzným Ladislavom Bašternákom developovať bytový komplex Bonaparte v Bratislave. 

    Čo je však zaujímavejšie: „V roku 2011, za skrátenej vlády Ivety Radičovej, daniari odklepli vratku DPH 3,6 milióna eur aj na Bonaparte,“ píše na margo spomínanej dvojice v predmetnom článku TREND.

    Pri zmienke o právnikovi  „namočenom“ v kauze, ktorá hýbala dlhé mesiace Slovenskom, sa minister vyjadroval opatrne.

    „Od roku 2006 s ním nemám žiadny biznis a vzhľadom na jeho typ práce sa s ním ani pravidelne nestretávam. O jeho účasti v Bonaparte som sa dozvedel až z otázok médií. Nemal som dovtedy žiadnu operatívnu informáciu ani o kauze Bonaparte,“ dušuje sa Kažimír.

    Ako sa ďalej v článku spomína, pred 10 rokmi bol Kažimír v spoločnosti Sceptrum 40-percentným akcionárom, pričom majetok firmy podnikajúcej v oblasti realít sa pohyboval zhruba na úrovni 200 miliónov českých korún.

    „Ja som z firmy preč od roku 2011, keď som svoje akcie predal aj pre možné reputačné riziko, keďže ten spor o ovládnutie firmy cez konkurz sa mohol vyvinúť všelijako,“ povedal Kažimír narážajúc na spor z roku 2010, keď akcionári previedli svoje pohľadávky voči firme práve na Ivana Piterku.  

    - Reklama -