Kauza “Papierik z Belize” neutícha. Premiér sa pustil do Matoviča a ostrú kritiku si neodpustil ani na adresu denníka SME. Čítajte…

    0
    Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

    Premiér Fico hneď na začiatku svojho komentára zhodnotil kvalitu denníka SME z jeho uhla pohľadu. Napísal, že ostrá kritika na adresu SME nemá význam, pretože jeho spolumajiteľom je finančná skupina Penta, ktorá má podľa slov Fica plné ústa zákonov, slušnosti a demokracie. „Pri zjavných klamstvách však odmieta uverejňovať ospravedlnenia a je plný nenávisti voči vláde, mojej osobe a vládnej strane. Tento záver nadobudnete okamžite po jeho čo i len letmom prelistovaní,“ uviedol.

    Smečko vraj dôkazy nezaujímali

    „SME pri svojej fanatickej nenávisti, ktorá sa a priori vylučuje s novinárskou profesionalitou, privítal čisté výmysly I. Matoviča o mojom obrovskom rodinnom účte na Belize. Každý súdny človek už bez preverovania vie, že ide o blud non plus ultra,“ pokračuje. Denníku ďalej vyčíta, že vraj nemal záujem tlačiť na Igora Matoviča, aby predložil dôkazy o tom, že premiér spolu so svojou manželkou vlastnia schránku na Belize, kde majú zriadený účet s hodnotou 700 miliónov dolárov.

    Nenávistný hon na Fica?

    Uviedol aj úryvok z článku, ktorý denník uverejnil ešte 5. septembra. „Ak Matovičovi prepáčime, že ryža v hodnote 8 miliónov eur nie je dôkazom o účte na Belize, ktorý sľúbil ukázať, a tiež malú lož, totiž, že minule hovoril o schránkovej firme, kde je ukrytý vlastník – nehovoril, tak protiúder na Ficovo potvrdenie, že nedisponuje účtom na Belize, vedie dobre.“ Premiér je presvedčený, že  denník SME sa aj takýmto spôsobom dobrovoľne hlási k nenávistnej honbe na predsedu vlády SR.

    Exot Matovič?

    Pripomeňme len, že v reakcii na tieto obvinenia podali manželia Ficovci na Matoviča trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu krivého obvinenia. Premiér sa posťažoval, že v zahraničí takého „exota“, ako je Igor Matovič nepoznajú, presnejšie povedané, nevedia, čo je zač, a preto informácia o údajnom účte Ficovcov, ktorú vytiahol, podľa neho poškodila dobré meno Slovenska.

    Celý komentár predsedu vlády Roberta Fica si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -