Kauza Bašternák je len vrchol ľadovca, podozrivých machinácií s bytmi je vraj oveľa viac, a to priamo v Bonaparte

    0
    Protestujúci dav pred komplexom Bonaparte (Autor: Martin Rendek)
    Informácie o tom, že sa Ladislav Bašternák dostal k vratkám DPH v hodnote dvoch miliónov eur, vyvolali nielen podozrenia daniarov a následné trestné oznámenie, ale aj vlnu protestov organizovaných opozíciou. Podľa nej je minister vnútra Robert Kaliňák priamo zodpovedný za to, že trestné oznámenie proti Bašternákovi, ktoré podal daňový úrad, polícia údajne odmieta vyšetrovať. 
     
    Portál Aktuality.sk sa dostal k dokumentom, ktoré mapujú podozrivé obchody priamo v bytovom komplexe Bonaparte, kde má byt prenajatý aj premiér Robert Fico. Kauzu Bašternák, ktorá otriasla stoličkou šéfa rezortu vnútra, spustili správy o rýchlych prevodoch bytov v komplexe Five Star Residence medzi spriaznenými firmami. Práve na neopodstatnených prevodoch mali firmy blízke Bašternákovi spôsobiť štátu straty v hodnote miliónov eur. 
     
    Tentoraz upozorňujú Aktuality.sk na obchody so 14 bytmi a 80 nebytovými priestormi priamo v komplexe Bonaparte, ktorý sa stal symbolom protestov proti ministrovi Kaliňákovi. Nehnuteľnosti, ktoré tvoria takmer polovicu Bonaparte, zmenili vlastníka údajne dvakrát v priebehu dvoch mesiacov. Na začiatku aj na konci prevodov bol Ladislav Bašternák. Firma Real Forum Invest, ktorá komplex postavila, pritom dlhuje na daniach 2,1 milióna eur.
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -