Karel Schwarzenberg odsúdil Zemanov zdravotný stav

    0
    Karel Schwarzenberg (Autor: Hans Štembera)

    Prezidenta Miloša Zemana považoval Karel Schwarzenberg za rozumného človeka. Najvyššie postavený politik v Českej republike však už vraj nie je taký zdravý ako predtým. A predovšetkým sa obklopil zlými radcami.

    „Na jednej strane stojí súčasný prezident Miloš Zeman, ktorý je bohužiaľ oslabený pokračujúcimi chorobami a dostáva sa čoraz viac pod vplyv svojho najbližšieho a nedôveryhodného okolia. Títo páni pôvodne veľmi inteligentného a samostatne mysliaceho človeka zneužívajú na vlastný prospech a tlačia našu krajinu viac a viac na východ. Mnohým starnúcim ľuďom sa stáva, hlavne keď sú chorí, že sa dostanú pod vplyv svojho okolia, a nie je to prvýkrát v dejinách,“ upozornil Schwarzenberg na sociálnej sieti Facebook.

    Zdroj: Facebook/Karel Schwarzenberg

    Teraz však nastáva čas, keď môžu Česi na Pražskom hrade prehodiť výhybku. Karel Schwarzenberg jednoznačne podporil Jiřího Drahoša proti Milošovi Zemanovi, pretože ho považuje za vzdelaného človeka, ktorý ovláda jazyky a má vychovanie, takže by ako prezident dôstojne reprezentoval Českú republiku v zahraničí.

    „Myslím si, že Česká republika si zaslúži zdravého prezidenta, prezidenta v plnej sile a prezidenta, ktorý nie je pod vplyvom dosť podozrivých osôb v jeho okolí,“ podotkol ďalej.

    Tieto voľby považuje Schwarzenberg za dôležité, pretože rozhodnú o tom, či bude krajina ďalej sebavedome kráčať smerom, ako to navrhuje Jiří Drahoš, alebo sa bude hrbiť pred Východom.

    - Reklama -