Kaliňák vymenil oblek za prácu v teréne. Vydal sa do rómskych osád

    0
    minister vnútra Robert Kaliňák v jednej z rómskych osád na východe Slovenska (Autor: ReproFoto: Facebook/robert Kaliňák)
    Kaliňák v ťažkých topánkach a policajnom pracovnom oblečení išiel do osád, o ktorých ministerstvo vnútra pod jeho vedením hovorí v súvislosti s potláčaním kriminality tamojších obyvateľov. Tá je v porovnaní s celoslovenským priemerom stále pomerne vysoká. 
     
    „Oblek zo včerajšieho zasadnutia vlády som dnes vymenil za pracovný odev a prácu priamo v teréne – v rómskych osadách na východe Slovenska. Poznatky z terénu sú jednoznačné, je potreba razantnej zmeny pri potláčaní kriminality obyvateľov rómskych osád,“ píše sa v statuse pri fotkách Kaliňáka v spoločnosti policajtov v osade.  
     
    O bezpečnosti v rómskych osadách a sprísňovaní pravidiel v tejto oblasti hovorí Kaliňákov rezort už dlhšie. Zdá sa, že už čoskoro budú drobná kriminalita aj opakované priestupky niektorých obyvateľov rómskych osád riešené inak a prísnejšie. 
     
    „Úlohou štátu je konať rýchlo a efektívne, aby občania mohli žiť pokojne a bez obáv svoj každodenný život. Musí skončiť neobmedzené páchanie otravujúcej kriminality, vulgarizmov a neslušného správania sa voči bežným občanom. Držte nám palce,“ píše sa v statuse na Kaliňákovom oficiálnom facebookovom profile. 
     
    - Reklama -