Kaliňák o súde s Rybaničom: Fraška. Zbabelec Rajtár. Zradil svojho Filipa

    0
    Minister vnútra Robert Kaliňák (Autor: sita)
    Filip Rybanič ako zamestnanec banky „nahliadol“ do účtu Roberta Kaliňáka a informácie z neho následne posunul opozičnému poslancovi Jozefovi Rajtárovi (SaS). Teraz za to čelí obžalobe pred súdom, ale opozícia aj niektoré médiá tvrdia, že Rybanič konal vo verejnom záujme a súd má byť vraj akousi osobnou pomstou zo strany ministra vnútra. 
     
    Robert Kaliňák (Smer-SD) vo svojom komentári na portáli denníka SME píše, že „to, čo sa okolo prípadu deje, sa musí každému zdravo uvažujúcemu človeku javiť ako absurdné“. Podľa šéfa rezortu vnútra sa zdá, ako keby „autori týchto bludov zaspali v 50. rokoch“. 
     
    „Vykresľovať ma ako všemohúceho ministra, ktorý vie ovplyvniť vyšetrovateľa, prokurátora a sudcu, je fraška, zhmotnenie postfaktuálnej doby vo svojej najtupejšej podobe,“ píše Kaliňák v komentári. 

    Žalobu podala banka, nie minister

    Podľa ministra vnútra boli splnené všetky podmienky na začatie súdneho konania, ak už súd obžalobu prijal. „Na vyšetrovateľa, ktorého prísne dozoruje prokurátor, na samotného prokurátora, ani sudcu nemám žiaden vplyv,“ obhajuje sa Kaliňák.
     
    Najdôležitejšie v celom prípade Filipa Rybaniča je podľa šéfa rezortu vnútra to, že žalobu na bývalého asistenta opozičného poslanca Jozefa Rajtára nepodal on sám, ale banka, kde Rybanič v tom čase pracoval, za to, že porušil bankové tajomstvo, keď zverejnil informácie z Kaliňákovho účtu. 
     
     
    Zaujímavé je aj Kaliňákovo tvrdenie, že Rybanič neposkytol novinárom ucelené informácie z ministrovho bankového účtu a niektoré vraj zamlčal. O tom, prečo by niečo také robil, Kaliňák nechce špekulovať. 

    Môže za to Rajtár?

    Kaliňák v komentári ďalej píše, že len „najväčší rojko“ si môže myslieť, že by Rybanič konal z vlastnej vôle, a z celej veci viní opozičného poslanca. „Pán Rajtár požiadal svojho asistenta a zamestnanca, aby sa nabúral do môjho účtu a aby tieto informácie neskôr mohol použiť v politickom súboji,“ konštatuje minister. 
     
    Nechýba ani menší slovný útok na poslanca Rajtára, ktorého Kaliňák označuje za zbabelca. „Ak by bol pán poslanec Rajtár aspoň trochu chlap, tak ako sa to snaží prezentovať na svojich tlačových besedách, už dávno sa postaví pred verejnosť a zoberie to na seba. A povie, že Filip Rybanič to urobil na jeho žiadosť,“ píše smerák. 
     
    Ak by Rajtár priznal, že Rybanič konal na jeho pokyn, tak by to podľa Kaliňáka zásadne zmenilo postavenie obžalovaného a to mohol vraj urobiť už dávno. „Mohol to urobiť v prvý deň, keď robil tlačovku, ale neurobil to. Bol to deň, kedy Rajtár zradil svojho Filipa,“ uzatvoril minister. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -