Kaliňák dal výstrahu všetkým, ktorí chcú odhaľovať korupciu, hovorí nahnevaný Sulík. Takto dopadol asisent poslanca, ktorý sa ministrovi pozrel na účet

    0
    Ján Počiatek a Robert Kaliňák (Autor: TASR)
    Proti takémuto postupu prokurátora sa ohradili poslanci opozičnej strany Sloboda a Solidarita s tým, že obžalovanie Rybaniča považujú za „dôkaz toho, že za súčasnej vlády sa prenasledujú tí, ktorí odhaľujú korupciu, a nie tí, ktorí ju páchajú“. 
     
    Asistenta poslanca SaS pritom vypočúvali už vlani v lete, o čom sme písali vo viacerých článkoch, napríklad TU aj TU, a v rozhovore pre Parlamentné listy sa k celej kauze vyjadril aj Jozef Rajtár. 
     
    Teraz sa po podaní obžaloby, v prípade, že ju súd prijme, postaví Rybanič nielen pred vyšetrovateľa, ale aj pred súd. Poslanec Rajtár sa pozastavil nad tým, že „informáciu o obžalovaní dostali médiá skôr ako samotný obžalovaný, resp. jeho právny zástupca“. 
     
    K prípadu sa vyjadril aj predseda SaS a europoslanec Richard Sulík, podľa ktorého týmto krokom vládna moc vyslala jasný signál. „Je to zo strany vlády a ministra vnútra Roberta Kaliňáka výstraha pre všetkých, ktorí by chceli reálne odhaľovať korupciu, že im ‚naši‘ ľudia pôjdu tvrdo po krku. Pred súd sa má postaviť človek, vďaka ktorému celá spoločnosť stála tvárou v tvár lžiam ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ukázalo sa, že Bašternákovo 12-miliónové ‚kešu‘ neobhajoval minister Kaliňák z nejakého rozmaru, ale preto, že Bašternák je jeho obchodný partner,“ vyhlásil Sulík. 
     
    - Reklama -