KSS bez chrbtovej kosti a sebareflexie? V predvolebnom spote použili skladbu od Suchého, ktorého komunisti tvrdo prenasledovali

    0
    KSS (Autor: KSS)
    Podľa portálu Topky.sk by sa umelcom asi veľmi nepáčilo, keby videli, ako si komunisti prispôsobili ich dielo na svoj predvolebný klip. „Stojí tu tichá a zmätená, bez falše a bez vena, zo všetkého najviac sa mi páči, že je červená,“ znie v piesni a nasleduje logo KSS s prideleným volebným číslom 14. Dnes 84-ročný Suchý spieva v piesni Zčervená z roku 1963 o svojej milej, ale komunistom sa hodila práve táto časť textu s odkazom na typickú červenú stranícku farbu. 
     
    Topky si kladú otázku, prečo si komunisti vlastne vybrali práve pieseň od Jiřího Suchého, ktorého v 70. rokoch prenasledoval totalitný režim. „Čo by na to asi povedal pán Suchý, že s jeho tvárou a piesňou si komunisti robia na internete a na vlastnej stránke kss.sk kampaň?“ pýta sa jedna z čitateliek portálu, ktorá sa zaujímala o to, či mohli vôbec komunisti pieseň použiť. 
     
    Predvolebné video KSS, ktoré je podfarbené Suchého skladbou, uverejnil na portáli YouTube Peter Nišpolský. Ten sa hrdo hlásil nielen k podpore komunistickej strany, ale aj k svojej minulosti v ŠtB.
     
    VIDEO Predvolebný spot KSS
     
    - Reklama -