Jobbik si vyskakuje. Orbánovu novelu ústavy podporia. Ale iba pod touto podmienkou

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI Vona dnes rokoval s Orbánom medzi štyrmi očami. Schôdzku predseda Jobbiku označil za neúspešnú, pretože sa mu nepodarilo premiéra presvedčiť, že obchod s prisťahovaleckými dlhopismi je zlou konštrukciou.

    „Nechceme chudobných, ale ani bohatých migrantov. Nechcem chudobných, ale ani bohatých teroristov. Nech sem neposiela prisťahovalcov Jean-Claude Juncker, ale ani Antal Rogán (pozn. TASR: minister riadiaci Kabinet úradu predsedu vlády),” zdôraznil Vona na tlačovej konferencii po schôdzke s Orbánom.

    Jobbik podľa slov svojho predsedu 8. novembra podporí návrh novely ústavy iba v prípade, že novela zakáže aj prisťahovalectvo prostredníctvom nákupu obligácií.

    Orbán minulý týždeň predložil parlamentu návrh úpravy ústavy, ktorý zakazuje do Maďarska presídliť mimoeurópskych cudzincov. Na území Maďarska bude môcť podľa tohto návrhu žiť prisťahovalec iba na základe individuálneho posúdenia jeho žiadosti maďarskými orgánmi v zmysle zákonov schválených maďarským Národným zhromaždením.

    - Reklama -