Jedného dňa bude toto všetko naše, chvália sa vraj francúzski moslimovia úplne otvorene. A teraz sa pridal aj významný katolícky hodnostár

    0
    Ilustračné foto: moslimské deti (Autor: SITA)

    „Možnosť potratu nie je iba garantovaná, ale dokonca podporovaná. A táto podpora je niečo, čo nemôžem akceptovať, a to nie z hľadiska viery, ale pretože milujem Francúzsko,“ uviedol Ravel v rozhovore s denníkom Derniéres Nouvelles d'Alsace. „Moslimskí veriaci sú veľmi dobre oboznámení so svojou aktuálnou mierou pôrodnosti, a to tak, že ju nazývajú veľkým nahradením'. Hovoria vám veľmi pokojným hlasom – jedného dňa toto všetko bude naše,“ doplnil.

    Podľa izraelského spravodajského webu Israelnationalnews je to vôbec prvýkrát, keď vysokopostavený cirkevný hodnostár na úrovni, na akej je štrasburský arcibiskup, používa termín veľkého nahradenia (grand remplacement), ktorého autorom je francúzsky spisovateľ Renaud Camus. Ten v súvislosti s týmto slovom odkazoval na nebezpečenstvo kolonizácie Francúzska prisťahovalcami z Blízkeho východu a severnej Afriky, čím by údajne mohla zmutovať krajina a jej kultúra. „Veľké nahradenie je veľmi jednoduché. Máte jednu skupinu ľudí a počas jednej generácie máte odlišnú skupinu ľudí,“ uviedol Camus k svojmu termínu. Spisovateľ bol v roku 2014 francúzskymi súdmi odsúdený na pokutu 4 000 eur za podnecovanie rasovej neznášanlivosti. Pred dvoma týždňami potom vo Francúzsku vyvolalo kontroverziu, keď francúzsky filozof Alain Finkielkraut Renauda Camusa pozval do rozhlasového programu Répliques, aby tam o termíne veľkého nahradenia diskutoval.

    Arcibiskup Štrasburgu Luc Ravel vzbudil verejnú diskusiu vo Francúzsku už pred dvoma rokmi, keď spísal esej, v ktorej uviedol, že sa kresťania v Európe nachádzajú medzi dvoma horiacimi ohňami. Jedným je podľa neho teroristická bomba a pomstychtivý prorok, tým druhým potom myšlienkoví teroristi a uctievači republiky.

    V súčasnosti sa vo Francúzsku štvrtina možných pôrodov končí interrupciou. Začiatkom roka francúzsky štatistický úrad zverejnil dáta týkajúce sa mien detí narodených od roku 1900. Web Israelnationalnews uvádza, že v regióne Seine-Saint Denis je viac ako 42 percent mien moslimských. V regióne Val de Marne je moslimských mien celkom 26,3 percenta, v regióne Rhony je to 23,5 percenta, v regióne Bouches du Rhone je to 20 percent a v regióne Hérault 19, v Paríži potom tvoria moslimské mená zo všetkých udelených 17,1 percenta.

    V súčasnosti nikto nevie, koľko moslimov vo Francúzsku žije. Zákon Francúzskej republiky totiž evidovanie náboženských údajov zakazuje. Podľa najkonzervatívnejších číselných odhadov ale moslimská populácia počas nasledujúcich dvoch dekád narastie o 25 percent. Priemerné odhady hovoria až o 50-percentnom náraste. Pôrodnosť moslimskej komunity vo Francúzsku je dvakrát, trikrát až šesťkrát vyššia ako priemerná pôrodnosť väčšinovej francúzskej populácie.

    Pôvodný článok v angličtine TU. 

    autor: jok 

    - Reklama -