Je vláda na spadnutie? Bugár s Ficom už idú rokovať o programových prioritách. A pridala sa aj Sieť

    0
    Predseda strany Smer-SD Robert Fico (vpravo) a predseda strany Most-Híd Béla Bugár (Autor: SITA)

    Fico verí, že v rozumnom čase vznikne dohoda o prioritách programového vyhlásenia vlády. V pondelok sa opäť stretnú, pričom na stretnutí by mali byť aj ďalší zástupcovia strán zúčastnených na rokovaniach o prípadnej budúcej vláde. Bugár uviedol, že prioritami ich strany sú protikorupčné opatrenia, majú aj regionálne a menšinové priority a predstavili aj ich pohľad na európsku politiku. Materiál s týmito prioritami odovzdali Smeru-SD na

    Predseda Smeru-SD uviedol, že majú záujem vytvoriť stabilnú vládu. Slovensko si nemôže dovoliť chaos a prehlbovanie prvkov, ktoré do určitej miery deformujú politický systém, zdôraznil. „Do zostavenia stabilnej vlády chcem dať všetky skúsenosti a chcem sa pritom oprieť aj o mimoriadne skúsených politikov, akým je aj Béla Bugár,“ dodal.

    Bugár sa stretol s Ficom potom, čo mu predsedníctvo strany Most-Híd v sobotu podvečer dalo mandát na rokovania. Stalo sa tak po rozhodnutí SNS, ktorá odmietla pravicovú vládu. Na Úrade vlády SR sa dnes podvečer Fico stretne aj s predstaviteľmi strany #Sieť. Tá zatiaľ rozhodla len o rokovaniach so Smerom, Mostom-Híd a SNS a nie o tom, že by do takejto koalície išla. Konečné rozhodnutie strany bude závisieť od výsledkov stretnutí. 

    Predsedovia strán Smer-SD a Sieť pri spoločnom rokovaní o prípadnom zostavení vlády nenašli prioritu alebo otázku, ktorá by ich rozdeľovala natoľko, že by neboli schopní pokračovať v ďalších rokovaniach. Po stretnutí s predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom to dnes vyhlásil predseda Smer-SD Robert Fico.

    “Existujú podmienky, aby sme pokračovali v rozhovoroch medzi stranou Smer-SD a Sieť a som veľmi rád, že aj Sieť sa zajtra v trojčlennej delegácii zúčastní na rokovaní štyroch politických subjektov na Úrade vlády SR,” povedal dnes Fico.

    - Reklama -