Je to zlé, Amerika ma sklamala. Primitívne, útočia na najspodnejšie city, lamentovala Jiřina Šiklová nad Trumpom

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)
    Šiklová priznala, že zvolenie Donalda Trumpa za amerického prezidenta ju prekvapilo.
     
    Pretože som sa domnievala, že predsa len Amerika nie je… No, robila som si o nich väčšie ilúzie. To, že jeho kampaň, takto primitívne vedená naozaj na najspodnejšie city človeka, dobre pre neho dopadla, tak to ma trošku sklamalo,“ uviedla s tým, že išlo v prípade Trumpa o populizmus veľkého razenia.
     
    Ale ako je vidieť, je to úspech,“ podotkla.
     
    To je podľa mňa trochu zlé, pretože ten, kto sa snaží takto predhadzovať verejnému vkusu, dosť ťažko potom môže ukazovať cestu,“ myslí si Šiklová.
     
    Súhlasí s tvrdením, že populizmus sa vo svete šíri. Robia to médiá. Pretože ľudia si zvykli sledovať veci v priamom prenose, oni sú stále účastníkmi,“ podotkla.
     
    Nedomnieva sa, že by prezident Trump bol taký primitívny, ako bol v kampani.
     
    Rovnako ako sa nedomnievam, že náš prezident je taký primitívny, ako bol v tej kampani. Ale snaží sa osloviť za každú cenu určitých voličov, a ono sa to darí. Pretože sú to priame voľby, ide o to, získať tých ľudí, ktorí sa chcú viac pri voľbách pobaviť alebo to berú trochu ako futbalový zápas, než že by uvažovali, že je to rozhodnutie pre celý kontinent v prípade Ameriky, v prípade našom pre celú krajinu.
     
    Uviedla tiež, že politik hovoriaci k ľuďom prostredníctvom médií alebo na námestí sa niekedy mení v herca.
     
    Herec je niekto, kto naozaj hrá úlohu. Ten politik by nemal hrať rolu. Keď tak by si to mal aspoň uvedomovať,“ myslí si Šiklová.
     
    Odpovedala tiež na to, či si myslí, že Donald Trump môže prekvapiť. Bude určite triezvejší ako v tom, čo robil v kampani,“ uviedla Šiklová.
     
    Celý rozhovor TU.
     
    - Reklama -