Jankovská nebude súdiť. Dočasne ju stopli

    0
    Na snímke štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (Smer-SD) počas tlačovej konferencie v Bratislave 3. septembra 2019. (Autor: TASR)

    Podnet na Jankovskú podal minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd).

    Dôvodom podania návrhu na disciplinárne konanie voči Jankovskej bolo porušenie povinnosti sudcu spĺňať predpoklady sudcovskej spôsobilosti, a to po celý čas trvania funkcie.

    “Minister spravodlivosti má za to, že predmetný disciplinárny návrh nie je v rozpore s prípadným trestným konaním. Prípadné trestné konanie by sa mohlo vzťahovať na iné skutky sudkyne,” spresnil rezort spravodlivosti.

    Jankovská bola ešte donedávna štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti. Z funkcie odišla po tom, ako sa objavili informácie o jej kontaktoch s Marianom Kočnerom.

    Z údajnej komunikácie vyplýva, že mali ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom.

    Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Marian Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti. Jankovská však autenticitu tejto komunikácie odmieta.

     
     
    - Reklama -