Islamský štát vás dostihne kdekoľvek. Uvidíte len ostrie nášho meča, ukoristíme váš majetok a deti zotročíme, hrozia islamisti. A Európa je vraj rovnako slepá, ako keď sa šíril nacizmus

    0
    Spisovateľ Benjamin Kuras (Autor: Jan Rychetský)

    „Od decembra 2014 platí v častiach Sýrie a Iraku, zvaných teraz skrátene už len Islamský štát, stredoveké koránové právo šaría zakazujúce kresťanom bohoslužbu na verejnosti, stavbu alebo opravu kostolov, zvonenie zvonov, propagáciu kresťanstva moslimom, brániť ľuďom rovnakej viery v konverzii na islam, pomoc nepriateľom IS, kritiku moslimov alebo islamu,“ všíma si Kuras a spomína aj tresty za porušenie týchto zákazov.

    Kuras následne píše, že Islamský štát sa vďaka získaniu americkej výzbroje a obsadeniu irackých ropných polí stal najbohatšou a najlepšie vyzbrojenou teroristickou organizáciou na svete. Všíma si počet vojakov aj tisíce mladých cudziniek, ktoré sa dobrovoľne ponúkajú na sexuálny džihád.

    „Vytvorili štátnu štruktúru s kalifom, obchodnými úradmi, školským systémom, mládežníckou džihádistickou organizáciou, zvanou ,vĺčatá kalifátu‘, armádou, vojenským výcvikom, políciou, zdravotníctvom, výberom daní a mohutnou propagandistickou mašinériou s internetom, profesionálnymi filmármi a reportérmi a až 90 000 internetovými propagačnými ,tweetmi‘ denne vo viac ako dvadsiatich jazykoch,“ uviedol Kuras.

    Prináša aj varovanie chaldejsko-katolíckeho arcibiskupa, mosulského Amela Shimouna Nonu, ktorý v auguste 2014 po vyhnaní 30-tisíc kresťanov z provincie Ninive uviedol, že ich dnešné utrpenie je len predohrou toho, ako budú Európania a západní kresťania trpieť v budúcnosti. „Vaše liberálne a demokratické princípy sú v tomto prípade nanič. Musíte znova vnímať našu realitu na Strednom východe, lebo do svojich krajín pozývate stále rastúce počty moslimov. Aj vy ste v nebezpečenstve. Musíte prijať silné a statočné rozhodnutia, aj keby to malo protirečiť vašim princípom. Vy si myslíte, že všetci ľudia sú si rovní, ale to nie je pravda: islam nekáže, že všetci ľudia sú si rovní. Vaše hodnoty nie sú ich hodnoty. Ak to včas nepochopíte, stanete sa obeťou nepriateľa, ktorého ste si pozvali domov,“ všíma si Kuras vtedajšie arcibiskupove slová.

    A cituje aj slová hovorcu Islamského štátu Abua Malika Anasa an-Nashwana. „Všade informujeme kresťanov, že Islamský štát sa bude šíriť s Alahovým súhlasom. A dostihne vás, aj keby ste boli v opevnených baštách. Takže ktokoľvek prestúpi na islam, bude v bezpečí, a ktokoľvek príjme zmluvu dhimmi, bude v bezpečí. Ale ktokoľvek odmietne, neuvidí od nás nič iné ako ostrie meča. Mužov pozabíjame, ich deti zotročíme a ich majetok ukoristíme. Toto je súd Alahov a jeho posla,“ povedal.

    Na záver Kuras varuje pred spoločnou diskusiou Islamského štátu, al-Káidy a Moslimského bratstva o zostavení spoločnej riadiacej rady, ktorá by podľa návrhu Moslimského bratstva vytvorila jednotný islamský front a spoločnú vládu. „Podľa arabského denníka chcú dať tieto tri organizácie najavo, že všetky islamistické prvky hovoria jedným hlasom a tak chcú byť aj vnímané. Agentúra dokonca identifikovala menovite tridsať členov Moslimského bratstva, ktorí ,veľké zjednotenie‘ riadia. A hádajte, proti komu sa asi zjednocujú,“ uzavrel.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -