Islamisti vraj uvarili sexuálnej otrokyni pokrm z jej ročného dieťaťa

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    Sťahovanie z kože zaživa, upálenie, zhadzovanie z výškových budov a ďalšie trýznivé metódy mučenia a vraždenia Islamského štátu sú už zdokumentované. Rozhovor s irackou političkou Vian Dakhilovou potvrdil, že džihádisti sú ochotní prekročiť všetky hranice ľudskosti. „Ako som sa dozvedela, jednej jezídskej sexuálnej otrokyni uvarili pokrm z jej ročného dieťaťa. Tri dni predtým ju nechali hladovať a pôvod jedla jej priznali, až keď dojedla,“ cituje Daily Mail poslankyňu.

    Po týchto desivých slovách stratil reč aj redaktor a zmohol sa len na veľavravné gesto, keď sa chytil za hlavu. Rozhovor bol od začiatku až do konca nabitý emóciami a slzami smútku. Líčenie zverstiev džihádistov je miestami až neskutočné. Tisíce žien z kmeňa jezídov sa stali od začiatku vzniku Islamského štátu hlavnými obeťami zvrhlých praktík džihádistov. Odvliekli ich do svojich pevností a tam slúžia mučiteľom ako sexuálne otrokyne. A to za veľmi drastických podmienok.

    V minulých mesiacoch sa svet dostatočne oboznámil so zverstvami, ktorá IS pácha, na základe výpovedí niekoľkých jezídskych žien, ktorým sa podarilo utiecť. Nielenže ich denne opakovane znásilňovali hneď niekoľkí džihádisti, ale okrem toho ich aj mučili, bili a ponižovali. Tento krutý osud sa navyše netýkal „len“ dospelých žien, ale často aj dievčat, ktoré ešte ani nechodili do školy. Jeden z takýchto príbehov opísala v rozhovore aj jezídska poslankyňa irackého parlamentu Dakhilová.

    „Vypočula som si napríklad tragický príbeh jednej desaťročnej dievčiny, ktorý mi rozprávala jedna z jej šiestich sestier. Džihádisti vnikli do ich domu a priamo pred očami rodičov a zvyšku rodiny toto dievča znásilnili a zabili. Človek si musí neustále klásť otázku: Prečo? Prečo na nás páchajú tieto zverstvá?“ pýtala sa so slzami v očiach jediná jezídska poslankyňa v irackom parlamente.

    Už v roku 2014, teda na začiatku existencie Islamského štátu, džihádisti uniesli tisíce jezídskych žien. Používajú ich ako sexuálne otrokyne a dokonca na území IS existujú verejné trhy, kde dievčatá a ženy predávajú ako tovar. Niekoľkým stovkám z nich sa už síce podarilo utiecť, prípadne ich oslobodili, ale približne 3 000 jezídskych žien a dievčat je stále v zajatí Islamského štátu.

    - Reklama -