Islam treba postaviť mimo zákona, rovnako ako ktorúkoľvek inú totalitnú ideológiu, ktorá hlása nenávisť a vyzýva na násilie voči inak zmýšľajúcim, tvrdí publicista

    0
    Modliaci sa moslim po tom, ako automobil vrazil do chodcov v nedeľu v noci blízko mešity vo Finsbury Park (Autor: Reprofoto/Twitter: TelegraphNews)

    „Younes Abouyaaqoub, masový vrah z Barcelony, nemal žiadny policajný záznam o džihádistickej minulosti, zrejme ani žiadny teroristický výcvik, rovnako ako jedenásť jeho kumpánov. Ktorý skúsený, cvičený, nefalšovaný terorista by sa opásal namiesto výbušného pásu jeho neškodnou atrapou? Nie, tí chlapci boli podľa všetkého amatéri, ktorí sa na samovražedné komando len hrali, a namiesto výbušného pásu, ktorý vždy spoľahlivo na franforce roztrhá najmä svojho nositeľa, zvolili prinajmenšom rovnako účinnú, ale pritom pre nich neškodnú, oveľa ľahšie dostupnú a zároveň nenápadnú zbraň – nákladné auto,“ napísal na úvod Mareš. Podľa neho boli nepochybne inšpirovaní Islamským štátom, ale inak to boli doteraz navonok mierumilovní moslimovia. A v tom je vraj práve pes zakopaný.

    „V podstate ktorýkoľvek mierumilovný, poriadny, slušný a plachý moslim sa môže bez toho, aby si to ktokoľvek všimol, náhle zmeniť na hromadného vraha – veď Korán ho na to priamo nabáda,“ poznamenal Mareš.

    V tejto súvislosti potom uviedol, že smrtiaci útok motorovým vozidlom nemožno predvídať ani odvrátiť, pretože proti fanatikovi za volantom neexistuje účinná ochrana. „Každý moslim je pre svoje nemoslimské (ale často aj moslimské) okolie potenciálnou hrozbou, pretože sa môže kedykoľvek ,zradikalizovať‘ a drvivú zbraň má kedykoľvek poruke,“ skonštatoval Mareš a zdôraznil, že islam treba postaviť mimo zákona.

    „Slobodu vyznania a prejavu je nutné nanovo definovať tak, aby z nej bolo vylúčené hlásanie náboženskej neznášanlivosti, podnecovanie k nenávisti a násiliu voči ktorejkoľvek odlišnej skupine občanov,“ uviedol.

    Ako ďalej napísal, ak Európa nedokáže vyvodiť patričné dôsledky z toho, že bolo mnohým zabitým ľuďom v Barcelone, Bruseli, Paríži, New Yorku aj inde uprené právo na život, islam ju ovládne ešte v tomto storočí. „Pasivita a tolerancia tu nie sú namieste, pretože Mohamedovi nasledovníci považujú každý ústupok protivníka len za známku slabosti a povzbudenie do ďalších výbojov,“ dodal Mareš.

    „Takzvaný Islamský štát je síce v Sýrii a Iraku prakticky porazený, ale islamské nebezpečenstvo tým nie je ani zďaleka zažehnané. V Nemecku, Francúzsku, Španielsku, Veľkej Británii, Škandinávii, viac-menej v celej západnej Európe zapustil už islam pevné korene a vďaka vysokej pôrodnosti svojich vyznávačov a laxnej imigračnej politike hostiteľov si neustále upevňuje a rozširuje svoje pozície. Kedy sa už konečne Európa vzchopí a povie tej barbarskej ideológii jasné a nekompromisné dosť?“ opýtal sa Mareš na záver.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -